שאל את הרב » הכנות לשמיטה במטבח הביתי

הכנות לשמיטה במטבח הביתי

  • תוכן השאלה
  • בס"ד
    שלום וברכה,
    אנחנו משתדלים לאכול בד"כ בד"ץ וכיו"ב. לפי מה שאנחנו מבינים בשמיטה הם משתמשים ביבול נכרים. לכן חשבנו לקנות מראש שימורים, קטניות, תבלינים כדי ליהנות מהכשרות ולאכול משנה ששית.
    בדקנו בתאריכי התפוגה של מוצרים וראינו שהם מחזיקים מעמד חודשים רבים ושנים, ולכן אנחנו לא יודעים מה לקנות ומתי.
    בקיצור, מה יעשה מי שרוצה לאכול בד"ץ וכיו"ב ולא רוצה יבול נכרים?
    תודה רבה וישר כח גדול!
  • תוכן התשובה
  • שלום רב,
    יש עוד כמה אפשריות:
    מצע מנותק
    ערבה דרומית
    נגב מערבי
    איסום שישית
    ערביי חו"ל, כלומר גידולי ירדן
    לבד"צים שונים יהיו מגוון של אפשרויות שונות.
    בתחילת השנה (עד בערך חנוכה) ימצא בשוק גם זריעת שישית.
    בחברת "אוצר הארץ" לא ימצאו כלל וכלל יבול של ערביי ישראל.
    בברכה,

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כ"ב אב ה'תשע"ד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות