שאל את הרב » ניפוי קמח

ניפוי קמח

  • תוכן השאלה
  • שלום עליכם
    אשמח אם תסבירו את נושא הניפוי בקמח מלא,
    שהרי בנפה רגילה 50 לא הכל עובר ואם מגדילים את גודל החורים בנפה גם חרקים קטנים יעברו,בקיצור אשמח להסבר,
    תודה.
  • תוכן התשובה
  • השאלה שלך בעצם מסבירה את הכל. המספר שכתוב על הנפה הוא מספר החורים שיש בשורה אחת של חורים לאורך של אינץ´ (2.54 כ"מ). אנו בארץ קוראים לזה מ"ש, אבל במדד בינלאומי קוראים לזה GG.
    מובן הדבר שכל שיש יותר חורים באורך אינץ´ החורים יהיו יותר קטנים. ולכן נפה של 70 מ"ש היא יותר "טובה" מנפה של 50 מ"ש, בגלל שהמידה המאד קטנה של החורים לא יתנו לחרקים לעבור. זה מצד אחד, אבל מצד שני גם הקמח לא יעבור, ואם כן זה לא מעשי להשתמש לנפה זו לקמח מלא. אבל יש גם בעיה הלכתית להשתמש בנפה של 50 מ"ש בגלל שהחרקים יעברו שם.
    ולכן אנו ממליצים להשתמש בשני סוגי קמח מלא ונמכרים בחנויות שכתוב עליו "ללא צורך בניפוי"
    1.קמח בוואקום
    2.מקרר (בחנויות טבע)

    יש אפשרות נוספת: לנפות בנפה של 60 או 70 מ"ש ולברור בעין את הקמח שלא עבר בנפה.


  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י"ח תמוז ה'תשע"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות