שאל את הרב » האם מותר לאכול בשר של קרפצ'יו, סביצ'ה, או טרטר?

האם מותר לאכול בשר של קרפצ'יו, סביצ'ה, או טרטר?

  • תוכן השאלה
  • שלום רב, מה הדין לגבי קרפצ'יו? סביצ'ה? טרטר?
    ראיתי שיש מסעדות כשרות שמגישות קרפצ'יו וסביצ'ה. מה הופך אותם לכשרים ומה הדין לגבי טרטר? האם לימון או רוטב חומצי הופך אותם לכשרים? תודה
  • תוכן התשובה
  • קרפצ´יוֹ (ובהגייה מדויקת קרפצ´וֹ; באיטלקית: Carpaccio) הוא מאכל מבשר בקר, עגל או דג לא מבושל שנחתך לפרוסות דקיקות, המוגש לרוב כמתאבן.

    סביצ´ה (Ceviche) הוא מאכל המורכב מדגים נאים המושרים במיץ לימון עם בצלים חתוכים. הסביצ´ה הוא המאכל הלאומי של פרו, אך נפוץ גם בשאר מטבחי דרום אמריקה.

    סטייק טרטר הוא מאכל בשר העשוי מבשר בקר קצוץ דק או טחון המוגש נא. מנת סטייק טרטר מוגשת בדרך כלל עם בצל קצוץ, צלפים כבושים ותבלינים (בהם פלפל שחור טחון ורוטב ווסטרשייר) לעתים מגישים את המאכל אף עם ביצה בלתי מבושלת.

    מותר לאכול בשר שנשחט כראוי. אולם כל עוד שהדם נמצא בתוך הבשר אסור לאכלו. ולכן לאחר שמוצאים את הדם על ידי מליחה, מותר לאכול את הבשר אף כאשר הוא בשר חי כלומר לא מבושל.

    לכן מותר לאכול בשר חי שכתוב על האריזה "הומלח והודח כדין".
    המציאות בשטח היא שכל הבשר והעופות הנמכרים בארץ עברו מליחה. כל זה חוץ משני חלקים שתמיד נמכרים בלא מליחה והם כבד ולב. הסיבה לכך היא שאלו חלקי בשר שצולים על האש והאש מכשירה אותם לאכילה. יתכן שלפעמים נמכרים גם כן צלעות כבש או מוח של בהמה ללא מליחה.
    לסיכום מותר לאכול בשר חי, כלומר לא מבושל כל עוד שהוא עבר מליחה כדין.
    דגים לא צריכים שום הכשרה לפני האכילה ואף מותר הלכתית לשתות דם של דגים.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י"ח תמוז ה'תשע"ה
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות