שאל את הרב » שיש בשרי וחלבי

שיש בשרי וחלבי

  • תוכן השאלה
  • שלום רב,
    אני נמצאת בשלבי תכנון מטבח בבית חדש.
    האם יש צורך הלכתי בשיש נפרד לבשרי וחלבי? מה המשמעויות של שיש מופרד ולא מופרד? יש לציין שאני לא מניחה את המאכלים עצמם (למשל בצק לרידוד) ישירות על השיש בגלל שהוא לא תמיד נקי, האוכל תמיד נמצא בתוך כלים וסירים. כמו כן במידה ויש צורך להפריד את השיש, האם מספיק שבאותו שיש יש איזור שונה לחלבי ולבשרי או שצריכה להיות הפרדה ממש? שהרי בדרך כלל השיש מגיע ב"גוש" אחד ארוך.
  • תוכן התשובה
  • איני יכול לומר שיש חובה מוחלטת, אבל ברור שראוי ונכון להפריד לגמרי את השיש לשיש בשרי ושיש חלב ושיהיו שני אזורים לגמרי נפרדים לחלבי ולבשרי, ולו רק בגלל הסיבה שאתה בעצמך ציינת. סיבה נוספת היא ילדים שמתעסקים בהכנת אוכל ועוד לא הגיעו לגיל להיות זהירים בצורה מספקת. ויש עוד סיבות ועם ישראל נהג להפריד שישים בכל מצב שהיה אפשרי.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י"ד כסליו ה'תשע"ז
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות