קינואה

בין גרגירי הקינואה מצויים חרקים שונים, חרקים אלו בדרך כלל אינם מצויים בתוך הגרגירים עצמם אלא ביניהם.

לשימוש בכמות קטנה - יש להעביר את הקינואה על כף היד ולהתבונן האם אין בה חרקים, לאחר מכן אפשר להשתמש בה. 

לכמות גדולה - לפני השימוש מומלץ לנער את הקינואה במסננת ולהתבונן האם ישנם חרקים בין הפרורים שנשרו על המשטח. לאחר מכן יש לפזר על המשטח את הקינואה, שנותרה ברשת, ולבדוק האם יש בין הגרגירים חרקים.

לעתים כאשר מסננים רואים על גבי הרשת התגבשויות גרגרים דבוקים יחד, במקרה זה יש לפורר את ההתגבשות כדי לראות שלא נמצא תולעת בתוכה..

 הערות:


  1. כבר בעת הרכישה כדאי להתבונן באריזה ולהמנע מרכישה של אריזה שיש בה גושים של קינואה מחוברים יחד או שיש בתחתיתה פירורים קטנים, משום שתופעה זו עלולה להעיד על נגיעות. כאשר קונים בתפזורת, יש לשפוך לאט לאט מהכף לתוך השקית תוך כדי בדיקה שאין חרקים או גושי גרגרים הדבוקים אלו לאלו על ידי קורים.
  2. אחסון שאינו נאות עלול לגרום לנגיעות, לכן אין לאחסן בשקית פתוחה, או במקום חם או חשוף לשמש, אלא בשקית או בצנצנת סגורה היטב המונחת במקום קריר ומאוורר.
  3. אם לאחר השימוש נותרה קינואה שבררנו ולא השתמשנו בה, אפשר לאחסן במקרר ובמקפיא, ולהשתמש בפעם הבאה ללא צורך בבדיקה.
  4. אחרי שמבשלים את הקינואה רואים בקצה הגרגיר כעין נבט הדומה תולעת לבנה קטנה. זה אינו סימן לנגיעות, אלא תופעה טבעית. 
  5. את הסינון והברירה מומלץ לבצע מעל משטח בצבע כתום או תכלת, עליהם גוון החרקים ניכר היטב.

© כל הזכויות שמורות לכושרות