מידע והלכה » חגי ישראל » פסח » מה לשאול משגיח בפסח?

מה לשאול משגיח בפסח?

כאשר אנו אוכלים במטבח ציבורי, עלינו לברר תחילה האם רמת הכשרות במקום מתאימה לנו.
בכל ימות השנה יש להשתמש במדריך לבירור הכשרות עם המשגיח
בחג הפסח ישנם נושאים נוספים אותם עלינו לברר עם המשגיח:
 
1. כיצד הכשירו את המקום?
 
2. איזה כלים מיוחדים לפסח ואלו כלים מוכשרים?
 
3. האם מכשירים תנורים? וכיצד?
 
4. מהן כשרויות חומרי הגלם? האם לפסח ישנן חריגות? כיצד מאשרים את החריגות? (לרשימת הכשרויות לפסח המומלצת לחצו כאן)
 
5. באיזה שמן משתמשים?
 
6. האם המקום כשר גם לנוהגים שלא לאכול קטניות? אם כשר רק לאוכלי קטניות - האם הוא מהדרין?
 
7. מהי רמת כשרות המצות? (שמורה, רגיל) ומהי רמת קמח המצה שבו משתמשים?
 
8. האם מכשירים מאפיה במקום? איך?
 
9. האם משגיח נוכח במטבח בכל שעות העבודה בפסח?

© כל הזכויות שמורות לכושרות