ברוכים הבאים לרשימת המומלצים שלנו.
בריבועים שמופיעים משמאל לשורת החיפוש תוכלו לעבור בין תצוגת תמונות לתצוגת רשימה. לנוחותכם.
המידע שיוצג להלן הינו נקודתי, דהיינו רק כאשר מדובר במוצר שמוזכר ברשימה והכשרות שמוזכרת חתומה עליו הוא מומלץ על ידינו. אין להסיק מכך דבר כלפי מוצרים אחרים מאותה החברה, המפעל, או מאותה מערכת הכשרות. שימו לב ליד חלק מהפריטים מופיעה בועה בה תמצאו הערות ביחס למוצר המומלץ.
חיפוש ברשימת המומלצים אפשרי באמצעות גלילה אל הקטגוריה המבוקשת, או באמצעות מנוע החיפוש החכם.
בראש כל קטגוריה ישנה רשימת כשרויות שכל המוצרים שבכשרותן מומלצים, ובנוסף מופיעים ברשימה באופן פרטני אך ורק מוצרים מכשרויות שאינן מומלצות באופן גורף, אך המוצר הספציפי נבדק והומלץ על ידי כושרות.
המידע ברשימה זו דינמי ומשתנה מעת לעת, ועל כן יש להתעדכן בדף זה מידי פעם במוצרים שהוסרו או נוספו למומלצים.
על כל שינוי ברשימה תשלח הודעה בקבוצות הווצאפ ובתפוצת המייל של כושרות להצטרפות לתפוצה לחצו כאן.
רשימה זו מתייחסת לימות השנה בלבד ולא לכשרות לפסח.
ההמלצות מתבססות על מידע הנובע מהיכרות ספציפית עם נותני הכשרות במקום, עם רמת חומרי הגלם או עם החששות השונים המצויים במוצרים המנויים להלן. רבני כושרות עוקבים במשך שנים רבות אחר מערכת הכשרות, ולפי המידע שנאסף אנו ממליצים על כשרויות ומוצרים שמתנהלים ברמה נאותה. להרחבה מדוע צריך את רשימת המומלצים שלנו וכיצד היא נקבעת? לחצו וקראו
מוצר זה אנו ממליצים לרכוש מהכשרויות הבאות:
רוב המוצרים מכשרויות אלו מומלצים, ראו פירוט ספציפית בכל הכשר.
בתי אוכל (מסעדות, מלונות וכו') מכשרויות אלו מומלצים גם הם, בכפוף להערות. לצפיה ברשימת העסקים המומלצים לחצו כאן
ברשימה זו לא מופיעות כשרויות מחו"ל משום שאין לנו יכולת לעקוב אחריהן ולהמליץ עליהן, כדי לצפות ברשימת הכשרויות שנחשבות ברמה טובה לחצו כאן.
אנו ממליצים על כלל המוצרים בהכשר זה, פרט לצלפים, ריבות תותים ופירות יער, תותים ופירות יער קפואים, רסק עגבניות, וירקות עלים.
בעסקים בהכשר זה, על מנת לאכול ירק עלים יש לברר עם המשגיח: באלו חברות משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
אנו ממליצים על כלל המוצרים בהכשר זה, פרט לירק עלים ובשר.
אין בהמלצה זו בכדי להמליץ על בתי האוכל בהכשר זה.
בעסקים בהכשר זה, על מנת לאכול ירק עלים יש לברר עם המשגיח: באלו חברות משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
אנו ממליצים על כלל המוצרים החתומים בהכשר הרב לנדא, פרט ל: פירות יער,ירק עלים, רסק עגבניות, ממרחי תמרים, ודגים שבהם מצויה תולעת האניסקיס (להרחבה בנושא ראה כאן).
אנו ממליצים על כלל המוצרים החתומים בחותמת הרב מחפוד, פרט למוצרי יבוא, עלי גפן, קלחי תירס, רסק עגבניות
בעסקים בהכשר זה, על מנת לאכול ירק עלים יש לברר עם המשגיח: באלו חברות משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
פרט לרסק עגבניות וצימוקים
בתי אוכל המושגחים בכשרות זו יש לברר עם המשגיח: באלו חברות ירק עלים משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
לפרט לרסק עגבניות וצימוקים
בתי אוכל המושגחים בכשרות זו יש לברר עם המשגיח: באלו חברות ירק עלים משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
פרט לרסק עגבניות
בתי אוכל המושגחים בכשרות זו יש לברר עם המשגיח: באלו חברות ירק עלים משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
לפרט לרסק עגבניות וצימוקים
בתי אוכל המושגחים בכשרות זו יש לברר עם המשגיח: באלו חברות ירק עלים משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
פרט לרסק עגבניות.
בבתי אוכל המושגחים בכשרות זו יש לברר עם המשגיח: באלו חברות ירק עלים משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
פרט לרסק עגבניות
בתי אוכל המושגחים בכשרות זו יש לברר עם המשגיח: באלו חברות ירק עלים משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
פרט לרסק עגבניות וצימוקים
בתי אוכל המושגחים בכשרות זו יש לברר עם המשגיח: באלו חברות ירק עלים משתמשים וכיצד מתבצעת השטיפה.
בחלק מהמפעלים בשומרון יש שימוש בלוגו זה:
לתשומת לבכם, כל העופות להלן מומלצים. עופות ברמת כשרות גבוהה יותר מסומנים ב-**
לחצו לקריאה על ההבדלים בין הרמות השונות
ההמלצה אינה כוללת מוצרים מעובדים (עוף טחון, שניצל מעובד, פסטרמה, נקניקיות וכד')
ההמלצה בכשרות זו בלבד
ההמלצה כוללת גם עוף מעובד, כגון: עוף טחון וכדו'
במותג זה מומלצים עופות שלמים, חלקי עופות, ועופות מעובדים (כגון:עוף טחון, שניצל מעובד וכד')
ההמלצה מתייחסת לעוף הודו בלבד. ובתנאי שאינו מעובד (טחון, פסטרמה וכד')
ההמלצה מתייחסת לעופות שלמים וחלקי עופות.
ההמלצה אינה כוללת מוצרים מעובדים (עוף טחון, שניצל מעובד, פסטרמה וכד')
ההמלצה אינה כוללת מוצרים מעובדים (עוף טחון, שניצל מעובד, פסטרמה וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד, נקניקיות וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד, נקניקיות וכד')
מוצרים מעובדים מכשרות זו מומלצים ממפעלים אלו - מרכז הבשר, בן בקר ובלדי בלבד (שניצל מעובד, עוף טחון, נקניקיות וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת מוצרי עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד, נקניקיות וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד, נקניקיות וכד')
ההמלצה על כשרות זו כוללת מוצרי עופות מעובדים (פסטרמה, עוף טחון, שניצל מעובד, נקניקיות וכד')
במותג זה מומלצים הודו שלמים, חלקי הודו, והודו מעובד (כגון:הודו טחון וכד')
לאור השינויים בשחיטת הבשר בחו"ל, וההגבלות על הפיקוח של מפקחי הרבנות הראשית, לאחר בדיקה וחקירה אנו ממליצים על צוותי שחיטה של הרבנות הראשית שהצלחנו לברר שהם מתנהלים באופן תקין.
מחמת הקושי לעקוב אחר הנעשה בחו"ל, אין ברשימה זו כדי להעיד בהכרח על כל שאר צוותי השחיטה שאינם מופיעים בה, וייתכן שלא הצלחנו להגיע למידע אמין לגביהם.
לתשומת לבכם, חברות הבשר להלן מומלצות. בשר ברמת כשרות גבוהה יותר מסומן ב-*
ההמלצה בכשרות זו בלבד והיא כוללת גם בשר מעובד, כגון: בשר טחון וכדו'
ההמלצה הינה בין תאריכי השחיטה 26.7.24 - 12.8.24
ההמלצה על כשרות זו כשהבשר מסומן בתוית 'חלק' (ולא 'גלאט').
ההמלצה על בשר בכשרות זו כוללת גם בשר מעובד, כגון: בשר טחון וכדו'
ההמלצה על בשר בכשרות זו כוללת גם בשר מעובד, כגון: בשר טחון וכדו'
ההמלצה כוללת בשר מהארץ ומחו"ל
ההמלצה על בשר בכשרות זו כוללת גם בשר מעובד, כגון: בשר טחון וכדו'
יצרן בלה גרנדה סינופ - ברזיל מס ורטינרי 3348
תאריך שחיטה - 15.10.23-21.3.24
יצרן - סנטה חוליה ס.א, ארגנטינה
תאריך שחיטה- 15.10.23 - 18.4.24
היצרן פריגוריפיקו ברדלס, אורוגוואי
תאריכי השחיטה: 18.10.23-16.4.24
יצרן פריגוריפיקו קנלונס
אורוגוואי
מספר וטרינרי 8
תאריך שחיטה - 14.11.24-15.3.25
יצרן - פריגוריפיקו קולוניה, טררירס, קולוניה, אורגואיי
יבואן - עתרן 1996 בע"מ
תאריך שחיטה - 15.10.23 -18.4.24
יצרן - קרסקו, קאנאלונס - אורוגואי
יבואן - תנובה
תאריך שחיטה- 12.4.24- 13.3.24
יצרן - פריגוריפיקו לוגרוס, ארגנטינה
יבואן - בן בקר - גבי לאטי
תאריך שחיטה- 15.10.23 - 18.4.24
מס' מפעל 451
יצרן - מינורווה אס.איי,חוסה בוניפסיו
ארץ מקור - ברזיל
יבואן - בלדי
תאריך שחיטה - 1.8.24-23.9.24 / 11.11.24-1.3.25
ההמלצה על בשר בכשרות זו כוללת גם בשר מעובד, כגון: בשר טחון וכדו'
היצרן פריגוריפיקו קנלונס, אורוגוואי
תאריכי השחיטה: 1.8.24-18.9.24
היצרן פריגוריפיקו ברדלס, אורוגוואי
תאריכי השחיטה: 18.10.23-16.4.24
בירקות עלים מהחברות הבאות די בנקיון לפי ההנחיות שעל גבי השקית.
למה חשוב לקנות ירק עלים מהמומלצים?
בחלק מהחברות האחרות, שיש להן פיקוח הלכתי מחרקים אך אינן במומלצים, נמצאה לעיתים נגיעות חרקים רבה. הנאלצים להשתמש בחברות אלו ינקו את העלים באופן הבא (ברוב המקרים ניקיון זה הועיל):
א. חסה, כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלק - יש להשרות את הירק במי סבון לשטוף במים זורמים, ולחזור להשרות ולשטוף שנית.
ב. נענע, בזיליקום - יש להשרות את הירק במי סבון לשטוף במים זורמים תוך כדי שפשוף של העלים בידיים, ולחזור להשרות, לשטוף ולשפשף שנית.
ג. כרוב - יש להפריד בין הגלדים, להשרות במי סבון, ולשטוף בזרם מים פעם אחת.
ד. ירק שטוף ומוכן לאכילה - יש להשרות במי סבון ולשטוף פעם אחת.
ה. כרובית, וברוקולי - החרקים מסתתרים בתוך הפרחים ובהם גם שטיפה 3 פעמים לא עוזרת. אפשר להשתמש בגבעולי הירק לאחר הסרת הפרחים.
ו. בצל ירוק , לוף, עירית - יש לנקות על פי ההוראות שבאתר.
ז. כל שאר ירקות העלים לסוגיהם - (רוזמרין, טימין, סלרי, שמיר) אנו ממליצים על השריה ושטיפה טובה, 3 פעמים.
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
בכרובית וברוקולי -יש לשטוף תחת זרם מים (בלא השרייה)
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
בכרובית וברוקולי -יש לשטוף תחת זרם מים (בלא השרייה)
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
בכרובית וברוקולי -יש לשטוף תחת זרם מים (בלא השרייה)
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
בכרובית וברוקולי -יש לשטוף תחת זרם מים (בלא השרייה)
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
בכרובית וברוקולי -יש לשטוף תחת זרם מים (בלא השרייה)
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
בכרובית וברוקולי -יש לשטוף תחת זרם מים (בלא השרייה)
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
בכרובית וברוקולי -יש לשטוף תחת זרם מים (בלא השרייה)
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
בכרובית וברוקולי -יש לשטוף תחת זרם מים (בלא השרייה)
יש לשטוף את הירק כפי הכתוב ע"ג האריזה.
בכרוב יש להסיר את שתי שכבות העלים הראשונות לשטוף אותם תחת זרם מים חזק תוך שפשוף ביד, וכך גם את ראש הכרוב הנשאר. אין צורך בפירוק שאר ראש הכרוב
בכרובית וברוקולי -יש לשטוף תחת זרם מים (בלא השרייה)
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
אבקה להכנת משקה על בסיס עולש - LEROUX
בד"צ אגודת ישראלמוצר זה מומלץ למהדרין, גם כאשר חותמת הכשרות הינה של רבנות צפת רגיל
ג'לטין טהור- חברת ויליגר דליקטס
רבנות שדרות מהדריןכאשר הרכיבים מכילים אורז טפיוקה ומלח בלבד
ההמלצה אמורה רק כשכל הכשרויות מופיעות במוצר
לסוגיה השונים
יצרן א.אקסולר גידה, בולגאזי 16, קורום, טורקיה
לסוגיה השונים
יצרן א.אקסולר גידה, בולגסאי 16, קורום, טורקיה
לסוגיה השונים
יצרן - אקסולאר, קורום, טורקיה
טורטייה מקמח חיטה / בתוספת חיטה מלאה - לפי התמונה
לפי הפירוט בהערהלסוגיה השונים
יצרן א.אקסולר גידה, בולגסאי 16, קורום, טורקיה
לסוגיה השונים
יצרן די או או
כרוב לבן כבוש קצוץ - מוטולה - בהשגחת הרב שלום צדוק
כרוב כבוש - בית השיטה - הרבנות האזורית גלבוע
כרוב כבוש - קבוצת יבנה - הרב אליהו סולומון מהדרין
מיונז - הולנדי / צרפתי / לייט - מאסטר שף
בד"צ אגודת ישראלההמלצה אינה כוללת אטריות ביצים ומנה חמה
ההמלצה אמורה כשהרכיבים הינם קמח / קמח טפיוקה מים ומלח בלבד.
נקניקיות מן הצומח / קוקטייל צמחוניות - חברת טבעול
רבנות מטה אשרההמלצה הינה על סוג נקנקיות זה בלבד
(וכן שניצל צמחוני ושניצל תירס לסוגיו השונים)
ההמלצה מתייחסת לעלים גולמיים ללא תוספות טעמים (יש להשתמש במסננת צפופה למניעת חרקים)
פשוטה (רכיבים: קמח ומים בלבד)
משווק במותגים שונים כגון 'רמי לוי' ועוד
ההמלצה אינה כוללת 'עלי גפן'
לאוכלים התר מכירה
בחברה זו יש גם קטשופ בהכשר העדה חרדית - והוא אינו עפ"י התר מכירה
ההמלצה מתייחסת לקפה ללא תוספת טעמים (מוקה, וניל וכדומה) והיא כוללת קפה שחור (גם בתוספת הל), נס קפה, קפה מגורען, קפה ללא קופאין, FREEZE DRYED וקפסולות קפה.
כשמופיעה אחת מהכשרויות המוזכרות ואישור הרבנות הראשית לישראל
מסוגים אלו בלבד:
1. SOY SAUCE
2. LESS SODIUM SOY SAUCE
3. TAMARI ללא גלוטן
ההמלצה אמורה רק כשכל הכשרויות מופיעות במוצר
שמן זית מחו"ל בלבד - בכל הכשר, כאשר מופיע כך:
'שמן זית כתית מעולה' או "Extra virgin olive oil" וללא תוספת הכיתוב "Refined oil"
שמן זית מהארץ - הכשר מהמומלצים
שמן זית / תרסיס שמן זית - יד מרדכי
רבנות חוף אשקלוןבמוצר זה די באחת מהכשרויות המופיעות
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
מסוגים - בונדוק, ברזילאי, לוז, מלך, מקדמיה, וכן פקאן מחו"ל (אגוז מישראל - צריך הכשר על ערלה תרומות ומעשרות, שמיטה)
לצפיה בבדיקת האגוז מחרקים לחצו כאן
מסוגים: בונדוק, ברזיל, לוז, מוסקט, מלך, מקדמיה, פקאן, קוקוס וקשיו.
טבעי מחו"ל אינו זקוק להכשר.
מישראל - אם נרכשו בכשרות שאינה מהדרין, יש להפריש מספק תרומות ומעשרות
לצפיה בבדיקת האגוז מחרקים לחצו כאן
חברת פרי הגליל - ירק קפוא ושימורים
רבנות חצור הגליליתההמלצה הינה על ירקות קפואים ושימורים מחברת פרי גליל, בכל אחת מהכשרויות שהוזכרו לעיל,די באחת מהן.
ההמלצה אינה כוללת מוצרים שטעונים בדיקה מחרקים: ירק עלים, ברוקולי, כרובית, קלחי תירס, גרגירי חומוס, שעועית לבנה, פול ורסק עגבניות.
ההמלצה אמורה רק כשבנוסף לבד"צ המומלץ יש אישור הרבנות הראשית לישראל.
מהמותגים הבאים:
green / וילי פוד - בהכשר חת"ס ב"ב
שופרסל / דין מרקטינג / אחים כהן / ששון הקולה - בהכשר בד"צ בית יוסף
king of nature - בהכשר הרב אפרתי
ההמלצה מתייחסת לפטריות בסלסלות סגורות, אך לא לפטריות בתפזורת.
ההמלצה אינה מתייחסת לירק עלים.
על פירות מחו"ל (בפרט תפוחי עץ) יתכן שמרוחה שעווה שאינה כשרה, להרחבה ראו כאן.
פירות אלו מומלצים בכל הכשר: אבטיח, אננס, אפרסק, בננה, מלון, מנגו, פסיפלורה וקיווי.
משווק במותגים שונים כגון 'רמי לוי' ועוד
ההמלצה אינה כוללת 'עלי גפן'
טבעיים/ קלופים/ קלויים
שקד שלם מחו"ל אינו זקוק להכשר.
שקד מישראל - כל הכשר מהמומלצים (ערלה, תרומות ומעשרות, שמיטה).
תות שדה אפשר לרכוש בכל הכשר, אך יש לנקות אותו מחרקים לפי ההוראות
תות בכשרות מאחד המומלצים יש להתייחס כתות מפוקח, ולנקות אותו כפי שמובא בקישור לעיל.
לתות בכשרות אחרת או שמצויין ל"טחינה בלבד", או 'יש לבדוק לפני השימוש', יש להתייחס כתות לא מפוקח.
לאור הימצאות חרקים במוצרי עגבניות (גם תחת כשרויות טובות) אנו מפרסמים את רשימת החברות שהנגיעות בהן נדירה ומותרת לפי ההלכה. חברות שנמצאו נקיות לגמרי מסומנות בכוכבית:
מוצרי עגבניות - MUTTI (מוטי) *
רבנות בולוניהרסק עגבניות לסוגיו, ללא תוספות מלבד מלח
במוצר זה די באחת מהכשרויות המופיעות בנוסף לאישור הרבנות
מוצרי עגבניות - טעם הטבע שטראוס *
בד”צ איגוד רבנים הרב ווסטהייםעגבניות קצוצות במיץ עגבניות - המותג 'רויאמיל'
בד"צ העדה החרדיתמיוצר באיטליה, מיובא ע"י אריזות ירושלים
רכז עגבניות בריכוז גבוהה מאד 28-30%
מוצר זה בלבד. תאריך ייצור 2/3/23 בלבד
החל מתאריך פג תוקף:
בקופסאות שימורים ממתכת: 15.06.26
במגשיות פלסטיק: 01.01.25
ההמלצה כוללת מוצרי עגבנייה שונים
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
כאשר הסלט מכיל גרגרי חומוס שלמים יש לבודקם
המוצרים סלט גזר מרוקאי וקוביות סלק - הינם לנוהגים לאכול התר מכירה
סלטי צבר בכשרות העדה החרדית והרבנות קרית גת (ביחד)
לנוהגים לאכול התר מכירה - סלטים בכשרות רבנות קרית גת מלבד כרוב ושום
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
ההמלצה הינה על אורז גולמי בלבד, אך לא על אורז מבושל או חצי מבושל.
לפני השימוש באורז יש לברור אותו לפי ההוראות.
טבעיים/ קלופים/ קלויים
בבוטנים המיוצרים בישראל, אם נרכשו בכשרות שאינה מהדרין, יש להפריש מספק תרומות ומעשרות
טבעיים/ קלופים/ קלויים
בגרעינים המיוצרים בישראל, אם נרכשו בכשרות שאינה מהדרין, יש להפריש מספק תרומות ומעשרות
הכליה, חומה, לבנה, מנומרת, פינטו, לימה, פסוליה, אדזוקי, מאש, מונג, שחורה
לצפיה בכשרויות הדגים המומלצים והתולעים המצויים בצורת טבלה - לחצו כאן.
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
כשהדג מיובא מסין/ ספרד/ ארגנטינה - יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
(הרינג, לקרדה, מטיאס, מקרל) דג זה מומלץ לקנות בהכשר: העדה החרדית / בד"צ לנדא / בד"צ רובין
בדגים אלו מצויים תולעי אניסקיס, הפוסקים נחלקו האם תולעים אלו אסורים באכילה, להרחבה לחץ כאן
כשהדג טרי / מצונן - מומלץ בכל הכשר
כשהדג קפוא מיובא מטורקיה / יוון / קפריסין - מומלץ בכל הכשר.
כשהדג מיובא מנורווגיה / הולנד - יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
כשהדג מיובא מסין - יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
טונה בשימורים מומלצת בכשרויות: בד"צ עדה חרדית/ בד"צ הרב רובין/ בד"צ הרב מחפוד
דג טונה קפוא - מומלץ בכל הכשר
כשהדג מיובא מארגנטינה - יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
כשהדג מיובא מנורווגיה / אירלנד - יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
כשהדג מיובא מנורווגיה / אירלנד - יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
כשהדג מיובא מהולנד - הוא מומלץ בכל הכשר (לעיתים ישנם טפילים על עור הדג, ולכן חובה לגרד ולשטוף היטב את העור).
כשהדג מיובא מסין - יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
כשהדג מיובא מנורווגיה / צ'ילה / דנמרק - הוא מומלץ בכל הכשר.
כשהדג מיובא מארה"ב / סין / קנדה / רוסיה - יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
בדג זה (מכל ארץ מוצא) מצויים לעיתים טפילים על העור, לפני השימוש יש להוריד את הקשקשים/ לגרד ולשטוף היטב את העור / להסיר את העור ולשטוף את הדג היטב.
דג סרדין גולמי, כשהוא מיובא מהים הבלטי - הוא מומלץ בכל הכשר.
סרדינים בשימורים - מומלצים בהכשרים הבאים: בד"צ עדה חרדית/ בד"צ הרב רובין/ בד"צ הרב מחפוד
כשהדג טרי / מצונן - מומלץ בכל הכשר
כשהדג קפוא מיובא מנורווגיה / הולנד - מומלץ בכל הכשר.
כשהדג מיובא מנורווגיה / איסלנד - יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
בדג זה יש חשש רק לתולעת האנסיקיס.
לנוהגים כמתירים - ניתן להשתמש בכל הכשר.
לאוסרים - יש להשתמש בכשרות העדה החרדית או הרב רובין.
לדף הדרכה ופירוט בנושא משקאות חריפים לחץ כאן
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
רכיבי הבירה הבסיסיים (לתת, מים, כשות ושמרים) הם כשרים גם ללא כשרות, ולכן בירה שמכילה רק רכיבים אלו כשרה בכל העולם. יש לוודא שברכיבי המוצר לא מופיעים רכיבים נוספים מלבד אלו: Malt, water, hops, yeast, barley malt, brewer's yeast.
בבירה המיוצרת על ידי חברות קטנות (בוטיק) מוסיפים לעיתים תוספות שונות בלא לסמן זאת על גבי המוצר. לכן יש להשתמש רק בבירה ממותגים מוכרים כגון: היינקן, קלסברג, טובורג, קורונה ועוד.
בבירה שתאריך ייצורה מחודש כסלו יש חשש לאיסור 'חדש' עד לחג הפסח באותה שנה.
סליבוביץ של החברות R.JELINEK וחברת Strikover - ידוע ככשר למהדרין גם ללא חותמת על הבקבוק.
ברנדי משאר הסוגים מומלץ באחת מהכשרויות שבראש הקטגוריה.
באופן כללי וודקה מומלצת באחת מהכשרויות שבראש הקטגוריה.
גריי גוס - Grey Goose - רק עם הכשר של הרב יצחק דיין, ג'נבה ואישור הרבנות הראשית לישראל
ישנן כמה חברות שהוודקה המיוצרת על ידן ללא טעם ידועה ככשרה ברמת מהדרין גם בלא חותמת על הבקבוק:
אבסולוט - Absolut
בלוגה - Beluga
נמירוב - Nemiroff
ואן גוך - Van Gogh ללא טעמים
סטוליצ'ניה - Stolichnaya
סמירנוף (רק מרוסיה וארה"ב) - Smirnoff
פינדלדניה - Finlandia
רוסקי סטנדרט - Rusky standard
שטריקובר בטעמי תפוח אדמה ותפוחי עץ - Strikover potato/Apple
באופן כללי וויסקי מומלץ באחת מהכשרויות שבראש הקטגוריה.
ישנם כמה מותגי וויסקי שידועים ככשרים למהדרין גם ללא הכשר על האריזה:
קראון רויאל (פרט לקאסק מספר 16)
ג'ים בים (jim beam) ללא תוספת טעמים
וורדפורד ריזרב (woodford reseave) ללא תוספת טעמים
ג'ק דניאלס מארה"ב (jack danirls) ללא תוספת טעמים
וויסקי אמריקאי Bourbon - כל וויסקי אמריקאי שכתוב עליו Bourbon, Rye, Tennessee (straight) (רק כאשר הוא מיוצר ומבוקבק בארה"ב)
לא מאושר כאשר כתוב עליו BLENDED או "Sherry, Port, Madeira, Oloroso, Sauterne, Shiraz, Dual cask finish, or Double-Matured"
באופן כללי טקילה מומלצת מהכשרויות שבראש הקטגוריה.
טקילה מקסיקנית - מומלצת גם ללא הכשר (פרט ל'טקילה גולד').
ככלל מומלץ לרכוש ליקרים שעליהם אחת מהכשרויות שבראש הקטגוריה.
ישנם מותגים שידועים ככשרים למהדרין גם בלא חותמת על הבקבוק:
בנדיקטין (פרט ל-b&b)
קואנטרו - cointreau (פרט לאדום או שחור) מצרפת בלבד
שרי הירינג - Cherry Liqueur עם חותמת כשרות על הבקבוק
קפה הירינג - coffee Liqueur עם חותמת כשרות על הבקבוק
קירש - Dettling-kirsch
קירש - Underberg-kirsch
שליבוביץ - ג'לינאק Jelinek
שליבוביץ - שטריקובר Strikover
מיץ תפוחים מרוכז / תרכיז תפוחים - טעמי הגליל
רבנות קרית שמונה מהדריןאין צורך בכשרות כאשר מכיל רק מים ופחמן דו חמצני
(water, CO2 יש לבדוק זאת ברשימת הרכיבים)
באופן כללי מומלץ להשתמש ברום מהכשרויות המופיעות בראש הקטגוריה.
רום בהיר (שקוף) המיוצר במדינות הים הקריבי - מומלץ גם ללא כשרות.
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
cotton candy - ממתק שערות סבתא
הרב מ.מ וייסמנדלהמוצר מומלץ אם הוא בכשרות רבנות שומרון מהדרין או רבנות שומרון רגילה וכשרות לפסח.
הייצור לא כשר לפסח עם רבנות שומרון (לא מהדרין) - משווק ע"י שופרסל ולימן שליסל, אינו במומלצים
במוצר זה די בכשרות הרבנות המקומית
ההמלצה לסוכריות המיוצרות במפעל בשדרות בלבד
עוגיות שוקולד צ'יפס חברת merba, פרווה
בד"צ אגודת ישראלבכשרות לפסח
לאוכלים התר מכירה
בחברה זו יש גם יצור בהכשר העדה החרדית - והוא אינו עפ"י התר מכירה
לגבי חלק ממוצרי הקוסמטיקה ישנה מחלוקם אם הם טעונים הכשר, למידע לחץ כאן
בנוסף למומלצים ברשימה, בקטגוריה זו מומלצים כל המוצרים של הכשרויות הבאות:
© כל הזכויות שמורות לכושרות