שאל את הרב » פירות

פירות

  • תוכן השאלה
  • בס"ד
    ראיתי תשובה באתר "דין" :
    "תפוחי עץ- נוהגו למרוח על התפוחים שלק – ציפוי מבריק שאיננו כשר. כיום תפוחי עץ מתוצרת הארץ מצופים בציפוי כשר, אולם בתפוחים תוצרת חו"ל השלק אינו כשר וחייבים לשטוף או לקלף. בעיה דומה יש גם בפרי הדר מתוצרת הארץ. הברק שעליו איננו כשר, ולכן אין לגרד את הקליפה לעוגות או להכין פירות מוכרים מהקליפה ללא שטיפה וקרצוף בסקוטש ונוזל ניקוי."
    האם זה בכל תוצרת? חומרה?
    איך נמנעים אצל הורים שלא מקפידים ואיני רוצה ליצור מריבות..
  • תוכן התשובה
  • כמעט אף אחד היום לא מקלף קליפות הדרים לתוך עוגה וגם כמעט כל התפוחים בארץ הם גידול של ארצנו הקדושה ולכן הבעיה אינה נפוצה.
    במידה שיש תפוח עץ מחו"ל פשוט אל תאכל את הקליפה, ואם גרדו קליפה של התפוז לתוך עוגה מותר לאכול בדיעבד כי הם וודאי בטלים ב-60.
    נוסף על כך - שמי שרוצה או צריך להקל אז חשוב לדעת שיש מגדולי הפוסקים שמתירים את השלאק.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ו' ניסן ה'תשע"ג
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות