ניתן להגעיל את הכלי אחר שמנקים אותו היטב ממתינים 24 שעות, על ידי הכנסתו לכלי גדול יותר המונח על האש שבתוכו מים רותחים.
אם מדובר בכלי גדול שקשה להכניסו לכלי אחר – אחר נקיונו
יש להרתיח בתוכו מים, ולדאוג לכך שהמים יגלשו ממנו בשעת רתיחתם (על ידי הכנסת סבון או סודה לשתיה
למים).
לחילופין ניתן ללבן את הכלי על ידי הכנסתו לאש או העברת אש עליו על ידי כלב גז, עד שהכלי יאדים או יאפיר.
[הערה חשובה: כלי חרס, חרסינה ופורצלןֿ לא ניתן להגעיל].

© כל הזכויות שמורות לכושרות