לכתחילה יש לייחד משטחי עבודה נפרדים לבשר ולחלב,[1] משום שלעיתים השיש מלוכלך מתבשילים שנשפכו עליו. כמו כן אם יניחו על השיש מאכל חם או סיר חם כאשר יש רטיבות ביניהם – הם עלולים להיאסר.
במקרה שמניחים על אותו המשטח בשרי וחלבי בה בעת, יש להקפיד להרחיק אותם זה מזה כדי שלא יתיזו או יטפטפו האחד על האחר,[2] וכן שלא ייגעו הכלים זה בזה.[3]
במטבח שבו יש רק משטח אחד, שמשמש גם לחלבי וגם לבשרי – יש להימנע מלהניח עליו מאכלים וסירים חמים ישירות ללא חציצה.[4] מותר להניח עליו מאכלים צוננים, אך אין לחתוך עליו ישירות מאכלים חריפים (בצל, פלפל חריף, לימון וכדומה).
© כל הזכויות שמורות לכושרות