יש לייחד צלחות שונות לשימוש בשרי ולשימוש חלבי.[1] בצלחות זכוכית יש מהספרדים שהקלו להשתמש לחלבי ולבשרי לסירוגין, אך זאת בתנאי שאין על הצלחת קישוטים שעלולים לבלוע בעצמם.
מותר לאכול בצלחת חלבית מאכל פרווה (שאינו חריף) שבושל בכלי בשרי ולהפך.
מאכל חלבי קר, מותר לאכול בצלחת בשרית (ולהפך) באופן שאינו קבוע.
[1] על אף שהצלחות משמשות פעמים רבות ככלי שני, לכתחילה יש להפריד בהן בין בשר לחלב. בנוסף לכך בימינו מקובל לחמם בצלחות במיקרוגל ושם הן נחשבות לכלי ראשון.
© כל הזכויות שמורות לכושרות