דרך הכשרת טוסטר לחיצה משתנה לפי הצורך בהכשרתו:
הכשרה מבשרי לחלבי (ולהפך), או לפרווה – יש לנקות את המכשיר לחלוטין, ולאחר מכן להפעילו כשהוא סגור במשך כחצי שעה, כך הוא מגיע לחום של 'ליבון קל'. מנהג האשכנזים שלא להעביר את המכשיר מחלבי לבשרי ולהפך, שמא יחול בלבול בהמשך.
הכשרה זו אפשרית רק במכשיר שאין לו מסגרת פלסטיק הנוגעת במאכל, אך אם ישנה מסגרת כזו היא טעונה הגעלה, ומכיון שהגעלה זו עלולה לקלקל את המכשיר – לא ניתן להכשירו.
הכשרה ממטבח טרף – מכשיר זה טעון ליבון חמור עד שיתאדם. ביצוע ליבון שכזה איננו אפשרי מפני שהוא עלול לפגוע בחוטי החשמל, במסגרת הפלסטיק ובציפויי פלטות החימום. לפיכך אין להכשיר מכשיר זה.
הכשרת טוסטר חלבי שחיממו בו בשרי ולהפך – אם בעת שהתרחשה התקלה היה המכשיר מלוכלך משאריות בשר/חלב, או שהיה המכשיר בן יומו וב-24 השעות האחרונות חיממו בו בשר או חלב (אפילו עם חציצת נייר אפייה) – הוא טעון ליבון חמור, ואי אפשר להכשירו.
ואולם אם לא נעשה במכשיר שימוש בשרי או חלבי ב-24 השעות שלפני השימוש הבעייתי, והוא היה נקי לחלוטין,[1] ניתן להכשירו על ידי הפעלתו כשהוא סגור במשך כחצי שעה.
[1] בדרך כלל טוסטר אובן אינו נקי ומצויות בו שאריות שומניות. מציאות שבה הטוסטר נקי מצויה בדרך כלל כאשר מקפידים להשתמש בו בנייר אפייה בלבד.
© כל הזכויות שמורות לכושרות