הכשרת סכו"ם
מדריך מקיף להכשרת סכו"ם לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל

סכו"ם שמשמש למאכלי חמץ זקוק להכשרה כדי להשתמש בו בפסח. אף שהסכו"ם בדרך כלל משמש כ'כלי שני', לעיתים משתמשים בו בכלים שחוממו במיקרוגל, או מערבבים איתו בסיר וכדומה, ולכן הוא זקוק להכשרה.
הוראות הכשרה
סוגי הכשרה לסכו"ם
אפשרות א - הגעלה:
- יש להמתין 24 שעות ללא שימוש.
- לנקות היטב.
- להרתיח מים בסיר או בקומקום, ולהכניס את הכלי אליהם בשעה שהמים מבעבעים.
- מותר להכניס את הסכו"ם למים בחצאין, ובלבד שכל חלקי הכלי יעברו במים.
- הכלי שמרתיחים בו את המים יכול להיות כלי חמץ או כלי כשר לפסח, ובתנאי שבכל כלי החמץ לא היה שימוש במשך 24 שעות.
אפשרות ב - ליבון קל:
- לנקות היטב את הסכו"ם.
- להכניס את הסכו"ם לתוך תנור למשך כשעה בחום המקסימלי (מתאים לכלים ללא ידיות פלסטיק).
סכו"ם שמשמש למאכלים צוננים (לאכילת עוגות וכדו')
מן הדין אין חובה להכשיר סכו"ם כזה. אמנם אשכנזים נהגו להגעילו במים מבעבעים, מחשש שמא במהלך הסעודה או בשטיפת הכלים הוא בא במגע עם חמץ.
סכו"ם שמשתמשים בו לחמץ במחבת או במנגל
- לשיטת האשכנזים: יש ללבנו באש 'ליבון קל' (אפשר להכניס לתנור למשך חצי שעה בחום מקסימלי).
- לשיטת הספרדים: מספיק להגעילו.
- כלי שתשמישו העיקרי למנגל: לכל הדעות צריך ליבון חמור באש עד שיתאדם.
* סכו"ם שלא ידוע אם השתמשו בו במחבת או במנגל, אין חובה לחשוש לכך, גם אם ידוע שבחלק מכלי הסכו"ם השתמשו לשם כך.
אם לא משתמשים בסכו"ם בפסח
סכו"ם שאין כוונה להשתמש בו בפסח - מספיק בניקיון כללי, ולאחר מכן יש להצניעו יחד עם כלי החמץ בארון או בחדר סגורים.
הדרכה להכשרת המטבח לפסח