מיקרוגל

המיקרוגל הוא אחד המכשירים השימושיים במטבח המודרני, וככזה הוא משמש אותנו לאורך כל השנה לחימום וחימום מחדש של מאכלים שונים, כולל מאכלי חמץ. על פי ההלכה, כלים שמשתמשים בהם לחמץ במהלך השנה דורשים הכשרה מיוחדת לפני השימוש בפסח.
הכשרת המיקרוגל לשימוש בפסח מחולקת לשני שלבים:
יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון במיקרוגל לפני תחילת תהליך ההכשרה:
- ניקוי יסודי: יש לנקות את המיקרוגל היטב מכל שאריות מזון ולכלוך.
- אזורים מאתגרים: יש להקפיד במיוחד על ניקוי הגלגלים שעליהם יושבת הצלחת.
- תשומת לב מיוחדת: יש לנקות היטב את הצלחת התחתונה.
יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון במיקרוגל, לנקות את הצלחת היטב, ולהגעיל אותה בכלי רותח המונח על האש. (ספרדים הנוהגים כגר"ע יוסף יכולים להסתפק בנקיון הצלחת בלבד)
יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, לנקות אותו היטב, להקפיד בפרט על נקיון הגלגלים שעליהם יושבת הצלחת. לאחר מכן יש להניח במיקרוגל 2 כוסות מים ולהפעיל כ15 דקות עד שיתאדו כחצי מהמים בכל כוס.
מיקרוגל בעל גוף חימום - יש להפעיל אחר ההכשרה את גוף החימום למשך כחצי שעה.
הכשרת כיסוי מאכלים:
- כיסוי המשמש למאכלים: יש להכשיר בתוך כלי מלא במים מבעבעים, אך קודם לכן יש לנקות אותו לחלוטין, כולל פירוק הפתח המסתובב שבראשו, במידה והדבר אינו אפשרי יש להמנע מלהשתמש בו בפסח.
- הוראות לשימוש בפסח: במשך הפסח יש להשתדל לחמם במיקרוגל בכלים סגורים בלבד. אין להשתמש בפסח בכיסוי המכסה את המאכלים במשך השנה.
מיקרוגל שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לסגור את דלת המיקרוגל בנייר דבק.