מקרר

מדריך מקיף להכשרת מקרר לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מקרר - הכשרה לפסח

המקרר הוא אחד המכשירים המרכזיים במטבח המודרני, וככזה הוא משמש אותנו לאורך כל השנה לאחסון מזון מסוגים שונים, כולל מאכלי חמץ. על פי ההלכה, כלים שמשתמשים בהם לחמץ במהלך השנה דורשים הכשרה מיוחדת לפני השימוש בפסח. ההנחיות להלן מפרטות את אופן הכשרת המקרר לפסח.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
לפני שמתחילים

לצורך הכשרה לפסח נדרש נקיון מוחלט!

על מנת לנקות מומלץ לרוקן את המקרר מכל מוצריו, לפרק את מדפי המקרר, ולשטוף אותם בנפרד.

כשהמקרר פנוי נוכל בקלות לקבל גישה לכל חלקי המקרר ולשפשף את דפנותיו באמצעות חומר ניקוי (שינוי צבע שאינו יורד בשפשוף אינו חמץ). תשומת לב מיוחדת יש לתת לגומי האוטם את הדלת שבחריציו נאספים פירורי חמץ, אפשר לסלק אותם בקלות באמצעות מברשת שיניים.

  • ניקוי יסודי: יש לנקות את המקרר היטב מכל שאריות מזון ולכלוך באמצעות חומרי ניקוי מתאימים.
  • אזורים מאתגרים: יש להקפיד במיוחד על ניקוי הגומי האוטם את הדלת, המדפים והמגירות.
תהליך ההכשרה
הנחיות חשובות

אין צורך לפרק חלקים מן המקרר שאינם מיועדים לפירוק, כגון: תחתית המקפיא, גם אם דרך הנקבים רואים שמצויים תחתיה פירורים.

אם גם לאחר הנקיון אנו ממשיכים לאחסן במקרר מוצרי חמץ – יש להקפיד על איחסונם בכלים סגורים ונקיים. בנוסף מומלץ לכסות את מדפי המקרר ולהסירם לפני הפסח.

תזכורת

ניקיון המקרר הוא חלק משמעותי מההכנות לפסח ומומלץ לבצע אותו מספר ימים לפני החג.

מתקן לקוביות קרח

מתקן לקוביות קרח - יש לנקות היטב ודי בכך. במידה ומקפיאים בו מים עם תרכיז - יש להגעילו במים רותחים.

שלבי הכשרת המקרר:

  • ריקון המקרר: הוצאת כל המוצרים.
  • פירוק המדפים: הוצאת והפרדת כל החלקים הניתנים לפירוק.
  • ניקוי החלקים: שטיפה יסודית של כל החלקים הנשלפים.
  • ניקוי פנים המקרר: ניקוי יסודי של כל הדפנות והפינות.
  • ניקוי האטמים: ניקוי מיוחד של גומי האטימה סביב הדלת.
  • הרכבה מחדש: החזרת החלקים הנקיים למקומם.
אם משאירים חמץ במקרר במהלך הפסח

אם בכוונתנו להשאיר מוצרי חמץ במקרר במהלך הפסח - יש להקפיד לשמור אותם בתוך כלים סגורים היטב ולייעד אזור מסוים במקרר רק עבורם. מומלץ לסמן בבירור את האזור הזה כדי למנוע שימוש בו בטעות במהלך החג.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות