וד HTML מעודכן עם התמונה החדשה
פלטת שבת
מדריך מקיף להכשרת פלטת שבת לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל

פלטת השבת היא אחד המכשירים השימושיים במטבח המודרני בשבתות וחגים, וככזו היא משמשת אותנו לחימום מאכלים שונים, כולל מאכלי חמץ. על פי ההלכה, כלים שמשתמשים בהם לחמץ במהלך השנה דורשים הכשרה מיוחדת לפני השימוש בפסח.
הוראות הכשרה
ניקיון והכנה
לפני שמתחילים
כדי להתיר את השימוש בפלטת שבת במהלך הפסח - יש לנקות את הפלטה היטב ולהפעיל אותה כחצי שעה.
בכל מקרה ראוי לכסות את הפלטה בנייר כסף עבה בשעת השימוש בפסח, מחשש שנותרו עליה מעט שאריות.
- ניקוי יסודי: יש לנקות את הפלטה היטב מכל שאריות מזון ולכלוך.
- הפעלה: לאחר הניקוי יש להפעיל את הפלטה למשך כחצי שעה.
- תשומת לב מיוחדת: פלטה שבמהלך השנה מחממים עליה חמץ באופן ישיר, כגון: חלות, בורקסים וכדומה, רצוי שלא להשתמש בה בפסח, ואם ישנו צורך גדול - לכל הפחות יש לכסותה בנייר כסף עבה.
הכשרת אביזרים נלווים
רשתות לחימום על הפלטה
רשתות המשמשות להנחת מאכלים עליהן בשבת:
- אם מניחים עליהן אוכל באופן ישיר: זקוקות לליבון חמור באש עד שיתאדמו.
- אם מניחים עליהן רק כלי אוכל: להגעיל אותם בתוך מים מבעבעים.
המלצה מעשית
מומלץ לרכוש רשת נפרדת לשימוש בפסח, במיוחד אם הרשת משמשת להנחת מאכלים ישירות עליה.
אם לא משתמשים במכשיר בפסח
פלטת שבת שאין כוונה להשתמש בה בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לאחסן אותה במקום סגור ומסומן.
הדרכה להכשרת המטבח לפסח