קומקום ומיחם

מדריך מקיף להכשרת קומקום ומיחם לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
קומקום ומיחם - הכשרה לפסח

קומקום ומיחם הם מכשירים שימושיים במטבח המודרני, וככאלה הם משמשים אותנו לאורך כל השנה להרתחת מים. על פי ההלכה, כלים שמשתמשים בהם במהלך השנה דורשים הכשרה מיוחדת לפני השימוש בפסח. ההנחיות להלן מפרטות את אופן הכשרת הקומקום והמיחם לפסח.

הוראות הכשרה
מידע כללי
לפני שמתחילים

לצורך הכשרה לפסח נדרש נקיון מוחלט!

כלים אלו טעונים הגעלה גם אם לא חיממו על גביהם חמץ, מפני שהם מצויים במהלך כל השנה במטבח וקרוב לוודאי שנגע בהם חמץ במהלך השנה, או שעירו מהם לתבשיל חמץ שהעלה עליהם אדים.

תהליך ההכשרה
הכשרת קומקום

קומקום - יש לנקות את המכשיר היטב מבפנים ומבחוץ, להמתין 24 שעות בלא שימוש, למלא את הכלי במים ולחממם, כאשר המים רותחים יש לערב בהם סבון או סודה לשתיה שיגרמו למים לגלוש החוצה (אין להשתמש במלח לימון ללא הכשר לפסח). יש לנתק את זרם החשמל מיד בגלישת המים מחשש סכנה! קומקום בעל פתח ניקוז שאינו מתמלא, אפשר לסתום את הפתח באמצעות פלסטלינה וכדומה, או לחלופין להרתיח בו מים עד גובה הניקוז, ואת החלק העליון להכניס במהופך לסיר מלא במים מבעבעים.

הכשרת מיחם

מיחם - יש לנקות את המכשיר היטב מבפנים ומבחוץ, להמתין 24 שעות בלא שימוש, למלא את הכלי במים ולחממם, כאשר המים רותחים יש לערב בהם סבון או סודה לשתיה שיגרמו למים לגלוש החוצה (אין להשתמש במלח לימון ללא הכשר לפסח). יש לנתק את זרם החשמל מיד בגלישת המים מחשש סכנה! במהלך רתיחת המים יש לפתוח את הברז על מנת שגם הוא יוכשר.

יש להגעיל את המכסה בנפרד בתוך כלי מים מבעבעים המונח על האש.

מיחם תרמוס

מיחם תרמוס - יש לנקות היטב, למלא אותו במים לגובה מקסימלי ולהרתיח, כשהמים רותחים להוציא כוס אחת מברז המיחם.

הערה חשובה:

  • מלח לימון שרבים משתמשים בו להסרת אבנית מופק לעיתים מחיטה, ונחשב כחמץ.
אם לא משתמשים במכשיר בפסח

קומקום ומיחם שאין כוונה להשתמש בהם בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי, ולאחר מכן לאחסן אותם במקום סגור יחד עם כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות