שום

לשום שתי קליפות: קליפה חיצונית העוטפת את ראש השום כולו, וקליפה הדבוקה על כל שן שום בנפרד. בין שתי הקליפות מצויים חרקים רבים, שמחמת גודלם וצבעם קשים לזיהוי. 

אין להכניס לתבשיל ראש שום שלם, מפני שהחרקים שבו יתפזרו בתבשיל.

לפני השימוש בשום יש לפרק את הראש לשינים בודדות, ולשטוף אותם היטב תחת זרם מים. 

בבדיקה שערכנו התברר שלעיתים נותרים על קליפות שיני השום מעט חרקים גם לאחר שטיפה זו, מי שמבקש לדעת בבטחון שלא נותרו חרקים על שיני השום, עליו לקלף את שיני השום מקליפתם ולשוטפם בזרם מים.  

בשום ישן ומצומק יש להסיר את החלקים המצומקים שבהם עלולים להסתתר חרקים. 

שיני שום שנמכרים כשהם קלופים - עברו שטיפה יסודית והם נקיים מחרקים.

 קישורים נוספים


לצפיה בתוצאות בדיקות השום לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות