נשאל את המשגיח על רמת ההשגחה במקום:

א. מי נותן את הכשרות? האם היא מהדרין?

לרשימת מערכות הכשרות המומלצות על ידינו לחץ כאן

ב. האם המשגיח נמצא בעסק במהלך כל היום? האם הוא נוכח כעת?

גם בכשרויות מהדרין מסתפקים לעיתים בנוכחות של המשגיח רק בחלק מהיום בפיצריות.
לעיתים, במקום המשגיח, נמצא במקום 'נאמן כשרות' במהלך כל היום.

ג. האם מקפידים על אפיית ישראל?

כאשר המשגיח מדליק את התנור בבוקר, מותר גם לספרדים לאכול במקום (למעט תוספות שאינן נאכלות בלא בישול, כגון קישואים וכדומה).

ד. מי מנפה את הקמח? מה צפיפות הנפה? מי אחראי על הפרשת החלה? 

לרשימת כשרויות המאפים המומלצות

אם אנו רואים שהמשגיח אינו מודע להפרשת חלה נצטרך להפריש במהלך האכילה.
ה. מהי כשרות חומרי הגלם? הבצק, הרטבים, שימורים

האם מקבלים רק כשרויות מסויימות? לחץ כאן לרשימת הכשרויות המומלצת

כאשר מתברר שיש שימוש ברטבים או חומרי עזר אחרים שאינם עומדים ברמת הכשרות אותה אנו רגילים לצרוך, נברר באלו מאכלים הם מעורבים.

האם ישנם מוצרים בעלי כשרות מחו"ל? לחץ כאן לרשימת הכשרויות המומלצות מחו"ל

ו. האם יש שימוש בירקות עלים? האם כל הירק מחברות מפוקחות? באלו חברות משתמשים? האם משרים ושוטפים היטב את הירקות לפני השימוש? מי אחראי על השטיפה?

לא נסתפק בתשובה 'כל הירקות גוש קטיף' אלא נברר על אלו חברות מדובר, לרשימת חברות ירקות העלים המומלצות
עלינו לברר האם המשגיח שוטף את הירקות בעצמו, או שמא הדבר מוטל על אחד מן העובדים (האם עושה את עבודתו בנאמנות?).

אם אנו מבינים שלא מקפידים על רחיצת הירקות לפני השימוש, או אם ישנו שימוש בירק עלים שאינו מפוקח – נמנע מן המאכלים שבהם הירק מעורב.

 

© כל הזכויות שמורות לכושרות