נשאל את המשגיח על רמת ההשגחה במקום:
א. מי נותן את הכשרות? האם היא מהדרין?
לרשימת מערכות הכשרות המומלצות על ידינו לחץ כאן
ב. האם המשגיח נמצא בעסק במהלך כל היום? האם הוא נוכח כעת?
באופן כללי – בכשרויות מהדרין המשגיח צריך להמצא במקום במהלך היום כולו.
לעיתים, במקום המשגיח, נמצא במקום 'נאמן כשרות' במהלך כל היום.
ג. האם מקפידים על בישול ישראל? האם יש גויים שעובדים במטבח?
ברמת כשרויות מהדרין צריכים להקפיד על בישול ישראל גם לשיטת הספרדים, ודווקא יהודים יניחו את התבשילים על האש.
לדעת הספרדים לא ניתן לאכול לכתחילה במקום שבו המשגיח רק מדליק את האש בבוקר, והגויים מבצעים את שאר הבישול. מנסיוננו במקומות שבהם אין משגיח שאחראי על הנחת התבשילים, בפועל פעמים רבות נכשלים בבישול גויים לכל הדעות, ולכן גם לאשכנזים ראוי להמנע מאכילה במקומות אלו.
ד. האם הכלים במסעדה טבולים?
בחלק ממערכות הכשרות לא טובלים את הכלים וסומכים על הדעה המקילה. למהדרין ראוי להקפיד בכך, ראו בקישור זה.
© כל הזכויות שמורות לכושרות