מכונת קפה

הנחיות להכשרת מכונות קפה לפסח - מכונות אספרסו, קפסולות ומקציפי חלב
מכונת קפה - הכשרה לפסח

מכונות קפה הפכו לחלק בלתי נפרד מהמטבח המודרני. בפסח, נדרשת תשומת לב מיוחדת להכשרתן, במיוחד במכונות שהשתמשו בהן עם קפסולות או אבקות המכילות חמץ או תערובת חמץ (כגון קפה בטעמים או חלב שיבולת שועל).

הוראות הכשרה
הכשרת המכונה
הנחיה בסיסית

יש להמתין 24 שעות ללא שימוש, להפעיל את המכונה ולהוציא כוס אחת של מים חמים.

שלבי ההכשרה הבסיסית:

  1. השבתה: יש להימנע משימוש במכונה במשך 24 שעות לפני ההכשרה.
  2. ניקוי: פרקו מן המכונה חלקים מתפרקים ונקו אותם היטב. נקו את חלקי המכונה הפנימיים והחיצוניים בעזרת מטלית לחה.
  3. הפעלת המכונה: הפעילו את המכונה בהתאם להוראות היצרן.
  4. הזרמת מים: הוציאו כוס אחת של מים חמים דרך המערכת.
הנחיה מיוחדת
  • קפסולות ריקות: אם המכונה מחייבת שימוש בקפסולה, ניתן להשתמש בקפסולה ריקה (שהוסר ממנה התוכן) לצורך הזרמת המים החמים, או לחלופין בקפסולה כשרה לפסח.
  • קפסולות שיבול שועל: במכונות שמשתמשים בהם בקפסולות שיבולת שועל - יש להימנע מלהשתמש בפסח.
מערכת חלב ומקציף
הכשרת מערכת החלב

במיכל החלב או המקציף יש למלא מים עם מעט סבון כלים (או חומר פוגם אחר), להפעיל את המכונה ולהוציא כוס אחת של מים חמים.

תהליך הכשרת מערכת החלב:

  1. ניקוי יסודי: פרקו ונקו את כל חלקי מערכת החלב הניתנים לפירוק.
  2. הכנת תמיסה פוגמת: מלאו את מיכל החלב במים פושרים עם מעט סבון כלים או חומר פוגם אחר.
  3. הזרמה דרך המערכת: הפעילו את מערכת החלב כדי שהתמיסה הפוגמת תעבור בכל הצינורות.
  4. שטיפה: לאחר מכן שטפו את המערכת על ידי הזרמת מים נקיים כמה פעמים.
שימו לב!

במכונות קפה שבהן מערכת החלב משותפת לשאר המערכת, והשתמשו בהם בחלב שיבולת שועל, יש לקבל הנחיה ספציפית להכשרה לפי סוג המכונה והמבנה שלה.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות