מנגל

למרות שעיקר שימושו של המנגל לצליית בשרים. מצוי שמשתמשים עליו עם חמץ גמור, כגון: קבב, קציצות וכד' וכן לעיתים מחממים עליו פיתות ומאפים, או משתמשים בתבלינים ורטבים של חמץ.
לצורך הכשרה לפסח נדרש נקיון מוחלט!
מחמת הקושי לנקות את המנגל לחלוטין יש נמנעים מלהכשיר את המנגל לפסח, ומשתמשים במנגל חלופי.
- ניקוי יסודי: יש לנקות את המנגל היטב מכל שאריות מזון ולכלוך באמצעות חומרי ניקוי מתאימים.
- אזורים מאתגרים: יש להקפיד במיוחד על ניקוי הרשתות, הבסיס והמכסה.
לאחר הנקיון יש להדליק את המנגל בחום המקסימלי, ולהשאירו סגור כ-30 דקות. (אם אין לו מכסה יש לכסות אותו בנייר אלומיניום בעת ההדלקה).
את הרשתות יש ללבן בליבון חמור בעזרת מבער או במדורה, עד שיאדימו (ברשתות עבות הליבון עלול לארוך זמן רב).
בחלק ממכשירי מנגל גז ניתן לבצע ליבון באמצעות כיסוי הרשת בנייר כסף מלמעלה והפעלת האש בחום המקסימלי למשך כחצי שעה. הכשרה זו יש לבצע בלילה, בסיומה יש לכבות את האש ולבדוק האם כל הרשת התאדמה.
במידה וישנם חלקים שלא התאדמו יש לשנות את מיקום הרשת כך שהחלקים שלא התאדמו יעמדו אל מול האש, ולהפעיל שנית.
אם הרשת לא התאדמה אין להשתמש בה אלא לנקות אותה לחלוטין, ובימי הפסח להניח על גביה רשת נוספת על גבי הפרדה מוגבהת כך שהרשתות לא יגעו זו בזו והבשר לא יגע ברשת התחתונה.
הכשרת כלים נלווים:
- מלקחיים ושיפודים: כלים אלו זקוקים לליבון חמור באש עד שיתאדמו.
מנגל שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לסגור את המנגל בנייר דבק.