מעבדי מזון וקוצצי ירקות

מדריך מקיף להכשרת מעבד מזון לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
מעבד מזון - הכשרה לפסח

במטבח מצויים מעבדי מזון שונים, שרוב שימושם למוצרים כשרים לפסח (ירקות, בשר וכדו'), אולם הם עלולים לבלוע חמץ בטחינה של מאכלים חריפים, או בעת שהייתם בכיור, במדיח וכדומה. 

ההוראות להלן מתאימות לסלייסר, טוחן נינג'ה, מטחנת בשר, ומעבדי מזון למיניהם.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים

כדי להכשיר את מעבד המזון לשימוש בפסח - יש לנקותו היטב בחומרי ניקיון, תוך הקפדה על נקיון הסכינים, הקערה, המכסה וכל החיבורים.

תהליך ההכשרה
ההכשרה הנדרשת

אם בכלים אלו נעשה שימוש חריף, כגון: בצל, שום, לימון, פלפל חריף וכדומה - אחר נקיון הכלי (בעיקר בנקביהם) יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון ולהגעיל את הסכינים והקערה בכלי מלא במים מעבעים.

כלים שלא שימשו לחריף

במידה ובטוחים שלא השתמשו בכלים אלו מעולם למאכלים חמים וחריפים - הם אינם חייבים בהכשרה.
לאשכנזים המכשיר פטור מהכשרה רק אם גם בטוחים שהכלים לא היו בכיור כששפכו בו חמץ חם, ולא במדיח כלים.

אם לא משתמשים במכשיר בפסח

מעבד מזון שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לסגור אותו בנייר דבק ולהצניעו יחד עם שאר כלי החמץ.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות