מעבדי מזון וקוצצי ירקות

במטבח מצויים מעבדי מזון שונים, שרוב שימושם למוצרים כשרים לפסח (ירקות, בשר וכדו'), אולם הם עלולים לבלוע חמץ בטחינה של מאכלים חריפים, או בעת שהייתם בכיור, במדיח וכדומה.
ההוראות להלן מתאימות לסלייסר, טוחן נינג'ה, מטחנת בשר, ומעבדי מזון למיניהם.
כדי להכשיר את מעבד המזון לשימוש בפסח - יש לנקותו היטב בחומרי ניקיון, תוך הקפדה על נקיון הסכינים, הקערה, המכסה וכל החיבורים.
אם בכלים אלו נעשה שימוש חריף, כגון: בצל, שום, לימון, פלפל חריף וכדומה - אחר נקיון הכלי (בעיקר בנקביהם) יש להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון ולהגעיל את הסכינים והקערה בכלי מלא במים מעבעים.
במידה ובטוחים שלא השתמשו בכלים אלו מעולם למאכלים חמים וחריפים - הם אינם חייבים בהכשרה.
לאשכנזים המכשיר פטור מהכשרה רק אם גם בטוחים שהכלים לא היו בכיור כששפכו בו חמץ חם, ולא במדיח כלים.
מעבד מזון שאין כוונה להשתמש בו בפסח - די בנקיון כללי שלא יישאר חמץ ממשי (פירורים או חתיכות), ולאחר מכן לסגור אותו בנייר דבק ולהצניעו יחד עם שאר כלי החמץ.