נפת קמח

מדריך מקיף להכשרת נפת קמח לפסח בהתאם להלכה, באופן יסודי ויעיל
נפת קמח - הכשרה לפסח

נפת הקמח היא כלי המשמש אותנו לאורך כל השנה לניפוי קמח, שהוא מרכיב בסיסי במאכלי חמץ. על פי ההלכה, כלים שמשתמשים בהם לחמץ במהלך השנה דורשים הכשרה מיוחדת לפני השימוש בפסח.

הוראות הכשרה
ניקיון מקדים
לפני שמתחילים

ישנו קושי גדול לנקות לחלוטין את נפת הקמח לפסח.

משום כך יש לנער את הקמח הקיים על גבי הנפה, ולכלול אותה יחד עם מכירת החמץ.

המלצות לפסח
חלופות לפסח
  • רכישת נפה חדשה: מומלץ לרכוש נפת קמח המיועדת לשימוש בפסח בלבד.
  • שימוש בכלים חד פעמיים: ניתן להשתמש במסננת דקה חד פעמית לניפוי קמח כשר לפסח.
אם לא משתמשים במכשיר בפסח

נפת קמח שאין כוונה להשתמש בה בפסח - יש לנער ממנה את שאריות הקמח ולאחסן אותה יחד עם שאר כלי החמץ במקום סגור ומסומן.

דף פסח ראשי כשרויות מומלצות הכשרת המטבח מה למכור ומה לבער? תרופות