שלום
יש לי חבר טוב שיש לו מנגל שמעולם לא עשה עליו טריפה או חלב או כל דבר אחר מלבד העובדה שהכלים שהשתמש בהם לא נטבלו מעולם.. הוא לא דתי אך הגיע מבית שומר כשרות ומודע להבדל בין דברים כשרים ולא כשרים..
האם ניתן לאכול ללא ליבון הרשת או לבצע תהליך פשוט יותר בכדי להכשיר את המנגל? האם ניתן לטבול בדיעבד את הכלים למנגל של הבן אדם ואז לאכול בביטחה?
אתה בעצם אומר שהמנגל כשר והבעיה ייחדה היא טבילת הרשת וכלי המנגל.
ניתן להטביל, אולם הם צריכים להיות נקיים כדי שהלכלוך לא יחצוץ בין המים לבים הכלי. ואם יש קצת לכלוך שלא מפריע לו שיהיה על הכלי אז לא צריך להורידלנקות את הלכלוך הזה.
עיין שו"ע יור"ד ס' ק"כ
סעיף יג
צריך להעביר החלודה קודם טבילה; ואם לא העביר, אם מקפיד עליו, חוצץ. ואם שפשף ונתן בגחלים ונשאר עדיין מעט של חלודה שלא יכול לעבור על ידי כך, הוי מיעוטו שאינו מקפיד עליו, ואינו חוצץ (ועיין לקמן סימן ר"ב מדין חציצה).
© כל הזכויות שמורות לכושרות