שאל את הרב » אכילה מחוץ לבית-כרוב לבן וסגול

אכילה מחוץ לבית-כרוב לבן וסגול

  • תוכן השאלה
  • אני יודע שאתם ממליצים לא לאכול ירקות עליים במטבחים ציבוריים (ובכשרויות מהדרין אפשר יותר להקל). האם זה כולל גם כרוב לבן וסגול חתוכים שנמצאים בהרבה מקומות כמו דוכני שווארמה ולא רק ירקות כמו פטרוזיליה, כוסברה וחסה? או שהם כמעט תמיד נקיים ואין בהם חשש.
    כי קורה לפעמים שאני הולך עם חברים מהעבודה לאכול במסעדה בשרית עם כשרות רגילה ואני כבר לא נוהג לאכול בשר ועוף במקום עם כשרות רגילה אז מה שיש לי לאכול שם זה התוספות קוסקוס עם ירקות וספגטי וכרוב לבן.
    סלט עדיף לא לאכול שם כי יש שם חסה ופטרוזילה.
  • תוכן התשובה
  • מה שצריך לעשות הוא- לדבר עם המשגיח . לומר לו מה רמת הכשרות שאתה אוכל ולבקש שיגיד לך מה מתאים לך לאכול . אני יודע שזה ישמע מוזר אבל עוף זה בדרך כלל פחות בעיה מירקות עלים. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ח אייר התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות