מהתבוננות האם הקליפה שלימה וסגורה היטב, ניתן לקבל אינדיקציה ראשונית האם האגוז טרי וטוב.
בעת פתיחת האגוז יש להתבונן ולחפש האם ישנם קורים, סימני כרסום ריקבון וכדו'. אם אחר בדיקה זו עדיין לא ברור לנו שהאגוז נקי, יש לחצות אותו ולהסתכל בפנים.- מה הכוונה אם לא ברור? אם נמצאו קורים?
אגוז מקולף באריזה - כמעט תמיד נקי, ומספיקה התבוננות כללית לפני האכילה. פירורים בתוך השקית עלולים להעיד על כרסום של חרקים שבשקית, במקרה זה יש לסנן את תכולת האריזה ברשת או במסננת של אטריות מעל משטח כתום, ולהתבונן היטב האם ישנם חרקים באבקה ופירורים שנופלים דרך הרשת. לאחר מכן יש לברור את האגוזים על גבי המשטח כמו שבוררים אורז. אם אחרי בדיקה זו לא ברור לנו שהאגוז נקי, יש לחצות אותו ולהסתכל בפנים. - שוב, מה הכוונה?
© כל הזכויות שמורות לכושרות