שאל את הרב » מה מסתתר ברשימת חומרי הגלם-תגובה

מה מסתתר ברשימת חומרי הגלם-תגובה

  • תוכן השאלה
  • לכושרות שלום, קראתי בפרוטרוט את המאמר "מה מסתתר ברשימת חומרי הגלם". ישר כח גדול על פרסום המאמר. זה בהחלט ממחיש כמה חותמת כשרות על כל מוצר חשובה ביותר. הרבה יותר ממה שאנשים בדרך כלל חושבים.
    בנושא הזה אני רוצה לשאול שאלה פשוטה. האם באופן כללי ככל שמוצר מזון הוא מעובד יותר, עם רשימת רכיבים ארוכה יותר, ככה יותר קשה לתת עליו כשרות ועל אחת כמה וכמה כשרות מהודרת?
    אם זה ככה אז גם ההפך הוא הנכון. באופן כללי ככל שמוצר מזון הוא פחות מעובד, עם רשימת רכיבים קצרה יותר, ככה קל יותר לתת עליו כשרות ועל אחת כמה וכמה כשרות מהודרת? חוץ מירקות עליים שבהן יש בעיה של חרקים.
  • תוכן התשובה
  • שלום,

    זו לא רק שאלה של כמות הרכיבים אלא של אופן העיבוד.

    לדוגמא: ירקות קפואים - אין ברכיבים שום דבר חוץ מהירקות עצמם.

    אבל הירקות הללו עוברים חליטה במים רותחים, ויש בכך בישולי גויים. זה אומר שאם רוצים לעשות פס ייצור כשר - צריך להחליף את כל מי החליטה, להכשיר את הכלים, ולעיתים מדובר במערכת קיטור המשותפת לכל פסי הייצור במפעל וזה אומר שצריך לרוקן את כל מי הקיטור ולהכשיר הכל.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך טו תמוז התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות