יש לנוו עליי מרווה בגינה ואנחנו רוצים להכין קציצות שבמתכון שלהם צריך להכניס את העלים כיצד אפשר לעשות זאת ? האם לנקות את העלים בסבון המיועד לכך זה מספיק?
ככל ירק עלים, עלי מרווה נגועים במיני חרקים שונים, חלקם ניכרים בקלות ויורדים בשטיפה, וחלקם אינם יורדים בשטיפה, ונדרשת בקיאות בכדי לזהותם ולהסירם.
משום כך הכריעו פוסקי הדור שעל מי שאינו מומחה בכך להשתמש אך ורק בירקות מפוקחים המכונים בפי כל 'גוש קטיף'.
גם כאשר עושים שימוש בירק מפוקח - יש להדגיש שתי נקודות:
א. ירקות עלים מפוקחים מאושרים לשיווק כאשר עליהם מספר מועט של חרקים שעתידים לרדת בשטיפה. משום כך חובה לבצע בקפידה את הוראות השטיפה הכתובות על גבי האריזה. זו אינה המלצה אלא חובה גמורה, שהנמנע מלבצע עלול לאכול חרקים בסבירות גבוהה.
ב. לצערנו חלק מן החברות המשווקות כמפוקחות אינן עומדות בתקני הרבנות הראשית לישראל, והוראות השטיפה שעל האריזה אינן מספיקות להן.
ניתן לעשות שימוש בירק עלים מהגינה וכדומה - רק כאשר הוא נבדק על ידי מומחה שיודע לזהות את החרקים, או לחלופין כאשר מסננים אותו ומשתמשים בטעמו בלבד, באחת מן האפשרויות הבאות:
שימוש בתיונים חד פעמיים בצפיפות מספקת.
סינון המים לאחר השימוש בעלים.
עטיפת העלים בבד צפוף והכנסתם למים או לתבשיל.