שאל את הרב » דם צרור

דם צרור

  • תוכן השאלה
  • קנינו כרעיים קפואים. הפשרנו אותם והפרדנו את חלקי העוף בסכין. בקצה השוק סמוך לסחוס היה ריר של דם בצבע אדום, לא כהה מאוד אבל יותר כהה מבדרך כלל. חששנו שזו צרירות דם ולכן הסרנו את הריר וחלקי העוף מסביב שהריר האדום היה מחובר אליהם. לא שטפנו את הסכין לאחר הסרת הריר אלא המשכנו לחתוך ולסדר את חלקי העוף עם אותו סכין, ולאחמ"כ הכנסנו את העוף לאפייה בתנור ללא ששטפנו את העוף מקודם.
    שאלות:
    1- האם זו הייתה צרירות דם?
    2- מה דין הסכין, העוף והתנור כיוון
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה

    1. איני יכול לקבוע אם מדובר בצרירות דם בלא לראות במה מדובר.

    2. הסכין, הכלים ושאר הבשר לא נאסרו, משום שגם אם נדבר בו מעט דם הוא בטל.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יא אב התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות