שאל את הרב » הפרדת כלים

הפרדת כלים

  • תוכן השאלה
  • שלום כבוד הרב. אני רוצה לשאול שאלה שאולי היא תראה תמוהה.
    האיסור לאכול ו/או לבשל בשר וחלב ביחד ידוע לכל.
    בתורה כתוב 3 פעמים "לא תבשל גדי בחלב אמו" ובמשנה מסכת חולין מסיקים מזה שבשר וחלב ביחד אסור בהנאה, אכילה ובישול. יש גם מנהגים כמה זמן צריך להמתין בין בשר לחלב ולהפך.
    כל זה ידוע. אבל איך מפה הגיעו לזה שצריך להפריד כלים בבית כלים לבשרי וכלים לחלבי עם סקוטשים נפרדים?
    מה הבעיה בעצם לאכול עם אותם כלים וסכו"ם גם בשרי וגם חלבי כשהם עוברים בין לבין ניקיון ושטיפה ומחכים כמה זמן שצריך?
    אני לא מדבר על אותו תנור/טוסטר שזה ברור שצריך להפריד או לעשות לו פירוליט בין לבין...
  • תוכן התשובה
  • שלום וברכה
    אתה כבר נוגע בסוגיא נוספת שנקראת 'טעם כעיקר'.
    יש כמה מקורות לכך בתורה, אך אולי הבולט ביניהם הוא המצוה להגעיל את הכלים שנאספו לשלל במלחמת מדין.
    מכאן למדו שהטעם שבלוע בכלי הוא נחשב ממש כמו המאכל שהיה בו קודם לכן.
    ומשום כך גם כלי שבישלו בו חלב - נבלע בו טעם חלבי, ואסור לבשל בו בשר משום שכך יפלט הטעם שבו אל הבשר ויחשב כבישול בשר וחלב.
    כל טוב
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך א אלול התשעח
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות