שלום וברכה
שאלתך לא ברורה, שכן בסופו של המאמר מפורט כיצד לנהוג לפי הדעות השונות.
אם יהיה לתועלת אני מוכן להעתיק זאת כאן שוב:
נראה שיש להתיר את השימוש בכיריים לבשר ולחלב בלא שום תהליך של הכשרה בין הבישולים, כאשר מקפידים על ניקיון הכיריים לאחר כל גלישה או טפטוף של תבשיל בשרי או חלבי. כמו כן מומלץ שלא להשתמש בכיריים בה בעת לבישול בשרי וחלבי, משום שרוטב שיגלוש על גבי משטח הכיריים עלול לגלוש אל עבר סירים נוספים המתבשלים על גביהן באותה העת ולאוסרם.
אשכנזים שיחמירו לערות על משטח הכיריים מים רותחים לאחר כל גלישה של חלבי ובשרי – 'תבוא עליהם הברכה'
© כל הזכויות שמורות לכושרות