שאל את הרב » בדיקת תולעים בפולים

בדיקת תולעים בפולים

  • תוכן השאלה
  • מועדים לשמחה
    האם כאשר אני אוכל פולים אני חייב לבדוק כל פול ופול (מדובר בפולים יבשים)?
    האם יש בזה מיעוט המצוי!
    תודה
  • תוכן התשובה
  • תהליך הייבוש הארוך של גרגירי הפול, גורם להתרבות גדולה של חרקי מחסן
    החודרים אל תוך הגרגירים, והנגיעות מצויה בו מאוד. התולעים הללו פעמים
    רבות אינן מותירות שום סימן חיצוני על גבי הגרגירים ומשום כך זיהויים קשה
    ביותר.
    דרכי הבדיקה של הפולים מתחלקים לשני סוגים: פול קטן (המכונה פול המצרי)
    ופול גדול:
    בדיקת פול קטן (פול המצרי) - ​כדי לחשוף את הנגיעות הפנימית, בלא
    לחצות כל גרגיר לשנים, עלינו להפוך את הגרגיר לשקוף יותר. לשם כך יש
    לבצע את הפעולות הבאות:
    1 .תחילה יש להשרות את גרגירי החומוס במים כ12-10 שעות.
    2 .לוקחים 6-5 גרגרים, פורסים אותם על כף היד, ומתבוננים האם הם
    בעלי צבע שונה, או אם יש בהם חורים, כתמים.
    3 .יש להתבונן בגרגירים מכל הצדדים. בכדי לעשות זאת בקלות
    מניחים את היד השניה על גבי הגרגירים והופכים אותם לתוכה,
    ושוב מתבוננים שאין בהם ממצאים חריגים.
    גרגירים שנמצאו בהם כתמים - אין להשתמש בהם, אלא אם מקלפים את
    הקליפה ובודקים שהדבר אינו מעיד על נגיעות.
    בדיקת פול גדול - ​בפולים אלו לא ניתן לזהות את הנגיעות באופן חיצוני, משום
    כך לאחר השרייתם במים חובה לקלף ולחצות כל גרגיר בנפרד. כאשר הפול
    נמכר כשהוא חצוי יש להתבונן על הצד הפנימי ולוודא שאין בו תולעים.
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כג תשרי התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות