זהו תבלין שבו מצויה נגיעות גבוהה וצריך זהירות גדולה בברירתו. בדרך כלל החרקים מאד דומים לשומשום שיש בזעתר וזה גורם קושי בבריתו.
הזעתר מורכב משני מרכיבים עיקריים: 1. אזוב טחון. 2. שומשום.
קשה מאד לברור את התבלין כאשר שניהם מעורבים יחד, ולכן השיטה היעילה והמהירה ביותר היא להפריד, בעזרת מסננת, בין האבקה ובין הגרגרים, כדי שיהיה אפשר לבדוק כל אחד בפני עצמו.
לשם כך יש לפזר את התבלין בעזרת מסננת על גבי משטח (רצוי בצבע כתום או תכלת, שעליהם קל יותר לזהות את החרקים), ולהתבונן האם ישנם חרקים בתפזורת.
לאחר מכן יש לפזר על המשטח את השומשום שנותר ברשת, ולבדוק שאין בו חרקים.
במידה ונמצאו שניהם נקיים מחרקים - אפשר לצרפם יחד ולהשתמש בהם.
אפשר לברור כמות גדולה ולאחסן במקרר ללא הגבלת זמן.
כאשר צריכים רק כמות קטנה , ניתן לפזר על כף היד ולהסתכל.
אין בזה הבדל בין כאשר הוא נקנה מצנצנת או בתפזורת
© כל הזכויות שמורות לכושרות