שאל את הרב » חומץ בלסמי - לעניין יין מבושל

חומץ בלסמי - לעניין יין מבושל

  • תוכן השאלה
  • שלום, קניתי חומץ בלסמי ממודנה, איטליה של "יד מרדכי". הכשרויות המופיעות עליו OU, בד" ץ מחזיקי הדת ובאישור הר"ר לישראל.
    הרכיבים הם: חומץ יין, תירוש ענבים מבושל.
    שאלתי היא: מדוע לא צוין על רכיב חומץ היין 'מבושל'? האם אין צורך או שהביטוי מבושל מתייחס לכלל הרכיבים? או טעם אחר? האם זו בעיה?

    תודה רבה, שנה טובה!
  • תוכן התשובה
  • בחומץ לא גזרו על יין נסך או סתם יינם.

    וכתוב בשו"ע יור"ד ס' קכ"ג

    סעיף ו

    "חומץ שמבעבע כשמשליכין אותו על הארץ, אינו נאסר במגע עובדי כוכבים (רשב"א ור' ירוחם ומרדכי)."

    ולכן נראה שצריך לבדוק אותו בצורה כזאת. 

     לעומת זאת הרמב"ן והר"ן שבם ר"ת כותבים על הסוגיא במסכת ע"ז דף כ"ט-ל שחומץ שהתישן 12 חודש מותר, וכך גם שיטת הרשב"א בתורת הבית ב"ה ש"ג. ויכול להיות שעל זה הם סומכים או כפי שכתבתם שהמילה "מבושל" מתייחס לכל הרכיבים. 

     

     

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כד תשרי התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות