שאל את הרב » רנט ואנזים בגבינות מיובאות

רנט ואנזים בגבינות מיובאות

  • תוכן השאלה
  • שלום כבוד הרבנים.
    רציתי לדעת האם באופן גורף וכמדיניות של הרבנות הראשית, הגבינות שמיובאות לארץ מחו"ל ומאושרות ע"י הרבנות הראשית, נקיות מחשש של רנט או אנזים שמקורו מהחי?
    השאלה נשאלת לגבי כשרויות שונות ולאו דווקא מהודרות, לאו דווקא "חלב ישראל" ו"השגחה צמודה", אלא עקרונית לגבי הרכיבים.
    תודה.
  • תוכן התשובה
  • נהלי הרה"ר הם:

     

    גבינות: חז"ל אסרו גבינות נכרי והכוונה לגבינה שנעשית ע"י גוי גם אם כל הרכיבים הם כשרים
    והחלב הוא "חלב ישראל". בצוק העתים יש המקילים בגבינה בהשגחה משעת עשייה והכוונה
    לגבינה המיוצרת מחלב נכרי ללא השגחה ובשעת הגיבון מתבצעת ההשגחה.
    הרבנות הראשית לישראל מאשרת רק גבינות שנעשו מחלב ישראל ובהשגחה משך כל זמן הייצור
    בלבד . אם יש שימוש במחמצות )לא מחלב ישראל( יש לבצע שלושה ביטולים כמבואר בהלכה .
    החמאה אינה בכלל הגבינות ויש להקל גם בחמאת נכרי ובתנאי שהייצור נעשה בפיקוח רבני על מנת
    לוודא שאין רכיב אסור בחמאה. )ראה לקמן נהלים מיוחדים לייבוא גבינות כשרות)

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כד תשרי התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות