שאל את הרב » תפוחים וקמח

תפוחים וקמח

  • תוכן השאלה
  • בס"ד

    שלום
    א. הבנתי שבחלק מהתפוחים ואולי בפירות אחרים יש צורך בקילוף בגלל משיחה מבריקה כזו. אשמח לקבל מידע מדוייק האם ובאיזה סוגים יש לחשוש. האם יש הבדל בין תפוחי א"י לחו"ל וכד'?
    ב. באחד מעיתוני הפרסום בפ"ת כתב מישהו שקמח בחזקת נקי מתולעים (חושבת שהתייחס ספיציפית לבד"ץ עדה חרדית)- כדי לבדוק שיש וואקום לשים בקערה עם מים ולראות לא זוכרת בדיוק נראה לי בועות. האם הדבר אכן נחוץ? אם כן, הרי הדבר אינו ידוע לאף אחד כמעט אני חושבת. במה מדובר? האם מספיק שאני לוחצת על השקית ומקשיבה אם אין קול של יציאת אוויר וכד'? (אני בד"כ משתמשת בקמח לבן, אבל אני מניחה שאין הבדל בזה בין סוגי הקמחים, נכון?)

    תודה רבה
  • תוכן התשובה
  • א. דנו כאן ובקבוצות ואטס אפ רבו בסוגיא זו. בתוצרת הארץ הציםוי הוא כשר. בחו"ל יתכן שהציפוי עשוי בחומרים שאינם כשרים. מצפים כמעט את כל סוגי הפירות וירקות. יש שסוברים שאין צורך לקילוף הפרי\ירק ויש שסוברים שכן צריך לקלף את הפרי\ירק. נסינו זמן רב לברר מהי התרכובת המדוייקת של חומר הציפוי, אבל הגענו למסקנה שלא ניתן לברר בדיוק. החברות שומרות בסוד את תרכובת החומרים ואת המינון של כל אחד מהרכיבים. 

    ב. יש כיום משהו חדש בנושא קמחים. יש קמח שנמכר בתוך שקית מיוחדת שיש בה אוויר וכתוב על השקית שכל עוד שהאוויר לא יצא מהשקית אין צורך בניפוי (זה לא וואקום וואקום זה שקית בלי אוויר). יש על השקית הכשרים טובים מאד שניתן לסמוך עליהם.  זו באמת בשורה טובה לעם ישראל. 

     

     

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך י כסלו התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות