שאל את הרב » הכשרת גבינות ולחם במאפיה

הכשרת גבינות ולחם במאפיה

  • תוכן השאלה
  • אני גר בחו"ל ומעוניין לפנות למפעל קטן לייצור גבינות שנמצא ליד ביתי על מנת להכשיר את הגבינות המיוצרות במפעל. אני יודע בוודאות שהחלב הוא רק של פרות. מה עלי לעשות כדי לוודא שהגבינות יכולות להיאכל על ידי יהודים?
    כמו כן אני מעוניין לעשות אותו הדבר במאפייה שנמצאת ליד ביתי. אחרי שבדקתי שכל המוצרים שמהם מכינים את הלחם כשרים , מה עלי לעשות כדי לאפשר ללחם להיות נחשב כשר?
    בתודה רבה!
    פיני.
  • תוכן התשובה
  • שתי השאלות נוגעות להלכות כשרות מרובות וקשה מאד לסכם אותם בכמה מילים. 

    ראשית- כדי להיכנס לסוגיא של גבינה, לעיין היטה בשו"ע יור"ד ס' קט"ו סעיף ב עם נושא הכלים שעל הדף וגם כף החיים ודרכי תשובה . ולסוגיא של לחם להתחיל שם בסימן קי"ב. 

    באופן כללי מתן הכשר לבית עסק  מאד תלוי מה אופי של המפעל: גדול או קטן, משוכלל או פשוט. בלחם כיום יש עשרות חומרי גלם וקשה לבדוק את הכשרות של כולם , ולכן צריך להיות בקשר עם איש כשרות מופהק ומכיר היטב את השטח. יש גם נושא אפיית ישראל, חרקים בקמח וכו'

    כדאי לעיין גם בנהלי הרה"ר כדי לרכוש מושגים של "נתנת כשרות בשטח" ולא רק הלכות בשו"ע.

    https://www.gov.il/he/Departments/informationtype/?OfficeId=e39ee324-ba36-4e15-afd6-b4c13a5dc6bc&topic=cb9db63b-cabc-4679-8c1c-d74da7dcf2a4&undefined=

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כא כסלו התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות