שתי השאלות נוגעות להלכות כשרות מרובות וקשה מאד לסכם אותם בכמה מילים.
ראשית- כדי להיכנס לסוגיא של גבינה, לעיין היטה בשו"ע יור"ד ס' קט"ו סעיף ב עם נושא הכלים שעל הדף וגם כף החיים ודרכי תשובה . ולסוגיא של לחם להתחיל שם בסימן קי"ב.
באופן כללי מתן הכשר לבית עסק מאד תלוי מה אופי של המפעל: גדול או קטן, משוכלל או פשוט. בלחם כיום יש עשרות חומרי גלם וקשה לבדוק את הכשרות של כולם , ולכן צריך להיות בקשר עם איש כשרות מופהק ומכיר היטב את השטח. יש גם נושא אפיית ישראל, חרקים בקמח וכו'
כדאי לעיין גם בנהלי הרה"ר כדי לרכוש מושגים של "נתנת כשרות בשטח" ולא רק הלכות בשו"ע.
https://www.gov.il/he/Departments/informationtype/?OfficeId=e39ee324-ba36-4e15-afd6-b4c13a5dc6bc&topic=cb9db63b-cabc-4679-8c1c-d74da7dcf2a4&undefined=
© כל הזכויות שמורות לכושרות