שאל את הרב » בשר חלק

בשר חלק

  • תוכן השאלה
  • שלום,
    מדוע אין תעודת כשרות של הרבנות עם סימון של בשר חלק? נוצר מצב בו ספרדי המחויב בבשר חלק נכנס למסעדה/אולם/קצביה ואין לו שום דרך להבין מתעודת הכשרות אם הוא יכול לאכול בשר במקום. מדוע אין סימון של בשר חלק שנותן שירות בסיסי כזה ?
  • תוכן התשובה
  • בבית עסק עם תעודת כשרות מהדרין הבשר הוא תמיד "בשר חלק" ולכן אין צורך לרשום את זה על גבי התעודה.

    בבית עסק עם תעודת כשרות רגילה הבשר הוא כמעט תמיד לא "בשר חלק". וגם במידה שהבשר חלק לא ברור עדיין האם אפשר לאכול שם כי בכשרות רגילה מותר ע"פ הנחיות הרה"ר שהבישול יתבצע רק לפי הרמ"א\אשכנזים (הדלקת האש בלבד) ולא לפי השו"ע\ספרדים (יהודי מבשל) . וגם אם בעל העסק יגיד לך שהבשר הוא "חלק" , זה אינו מועיל , והמידע הזה הוא אמין אך ורק כאשר המשגיח אומר לך שהבשר "חלק".

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ג טבת התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות