שאל את הרב » כשרות עופות של פעם

כשרות עופות של פעם

  • תוכן השאלה
  • אני יודע שכששוחטים בהמה טהורה למאכל צריך לבדוק לה את הריאה שאין חור והיא לא טריפה. ורק אז מותר לאכול את בשרה אחרי המלחה, הדחה וניקור.
    ובעופות בעיקרון לא צריך לבדוק כלום. בעופות מספיק לשחוט כהלכה, למלוח ולהדיח וזהו. אבל קראתי את המאמר על כשרות העופות של הרב משה כץ והבנתי שאפשר לבדוק הרבה דברים בעופות. צומת הגידים, ריאה, צרירות דם, פריקת רגל ועוד.
    והמערכות כשרות של עופות בודקות או את כל הדברים האלה או חלק מהדברים האלה.
    שאלתי היא כזאת: האם פעם לפני המון שנים, לפני המהפכה התעשייתית, אם הייתי בא לשוחט כמו שכולם היו עושים פעם וקונה ממנו עוף. והוא היה שוחט לי אותו ומולח ומדיח אותו ואז הייתי אוכל אותו. האם הוא היה בודק משהו בעוף הזה? או שהוא היה פשוט עושה את המלאכה בלי לבדוק כלום?
  • תוכן התשובה
  • השוחט לא היה מולח אותו וכו'. הוא היה בודק שאין פריקה של הרגליים והכנפיים. אחרי השחיטה היו מביאים את העוף הביתה  ובבית היו מולחים אותו. מי שהיה מטפל בעוף הוא היה בודק. איני יודע מה היו ביקדקים בדיוק. יש 70 טריפות אפשריות , אבל ברור שלא היו בוקדים את כולם. 

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ח טבת התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות