עיקר הנגיעות היא של סוגי חרקי מחסן שונים: חיפושית הקמח, חדקנית האורז, אורזית משוננת חזה, זרעית השעועית, חיפושית הטבק, נובר התבואה, עש הקמח. מאחר והנגיעות תלויה בתנאי המחסנים המקומיים - הרוכש ממקום פלוני ואינו מוצא נגיעות, אינו יכול להעיד על רמת הנגיעות בסניפים וברשתות שיווק אחרות, שבחלקן ישנם אחוזי נגיעות משמעותיים.
בכדי להמנע מרכישת אורז נגוע מומלץ כבר בעת רכישת המוצר להתבונן בשקית, האם יש בה חורים, והאם ניכרים בתוכה חרקים או סימני נגיעות אחרים.
לפני השימוש יש לברור את האורז, ולחפש בין הגרגירים חרקים שחורים, חומים או תולעים לבנים. בכדי להקל על הבדיקה אנו ממליצים לסנן את האורז קודם לכן, ראו 'עזרים לברירת קטניות'.
גרגירי אורז פגומים, כגון: גרגר סדוק או שבור, נקודה או אזור שחור, גרגר בצבע חום - אדום, גרגר ובו כתם או נקודה לבנה - אינם מעידים על נגיעות, ואין צורך להסירם.
אורז מלא, אדום, ושחור, או פראי - הנגיעות באורז זה מצויה יותר מבאורז לבן, ולכן יש לברור אותו במתינות ובמשנה זהירות.
אריזות ואקום - עיקר הנגיעות מתפתחת בעת האחסון. כדי למנוע אותה יש חברות שאורזות אותם באריזת ואקום, בכך נפתרות שתי בעיות: א. החרקים אינם יכולים להתפתח באריזה ללא אויר.
ב. על ידי שמירת הואקום אנו יכולים להיות בטוחים שלא חדרה לאריזה תולעת מבחוץ. משום כך כאשר רוכשים אריזות כאלו יש לוודא שהואקום אכן נשמר ולא נכנס לתוכה אויר, ומותר להשתמש בתכולה בלא בדיקה. אחרי פתיחת האריזה ניתן לשמור את התכולה במקרר לאורך זמן ואין צורך לברור שוב.
© כל הזכויות שמורות לכושרות