שאל את הרב » חרקים במזון יבש טרי

חרקים במזון יבש טרי

  • תוכן השאלה
  • שלום וברכה ויישר כח,
    ברשתות שיווק רבות ניתן למצוא דגנים וקטניות אשר זה עתה כמעט יצאו מבית האריזה.
    השאלה האם ניתן להקל בבדיקתם מסיבת טריותם, בפרט בעונת החורף, הן לכתחילה והן בדיעבד.
    בפרט אשמח להתייחס לעניין סומסום, שיבולת שועל, אורז, עדשים ותבלינים, כולם בהכשרים מהודרים.
    תודה
  • תוכן התשובה
  • אולי יצאו היום מבית האריזה - אבל אולי הם שהו בבית אריזה בחו"ל חודשים רבים ואחר כך בבית אריזה בארץ עוד כמה חודשים. שיבולת שועל נקצר פעם בשנה, בסוף הקיץ ויכול לשכב שנה שלימה (לפחות) בבית האריזה עד שהיא מגיעה אלינו. כנ"ל שומשום, עדשים וכמעט כל הקטניות האחרות. 

    עיין כאן 

     https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=7&lang=HEB

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יז אדר ב' התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות