שאל את הרב » קורקבני עוף

קורקבני עוף

  • תוכן השאלה
  • יש כאלה שנוהגים לקנות, לבשל ולאכול קורקבנים של עוף. אז רציתי לשאול באמת מה זה קורקבנים? איזה חלק זה בגוף התרנגולת? איפה זה נמצא בגוף התרנגולת?
    והאם יש חשש בזה לצרירות דם? ברור שזה לא כמו כבדים ולבבות שמלאים בדם ובגלל זה כתוב עליהם "לצליה בלבד". למרות שראיתי ביש חסד בבני ברק כבד מוכשר קפוא שצלו אותו על האש בתוך 3 ימים מהשחיטה ללא דם בהכשר של בד"ץ קהילות.
  • תוכן התשובה
  • 1. קיבה של העוף. 

    2. לא

    3. נכון הם לא כמו כבד או לב. הם נמכרים אחרי מליחה ולכן מותר לבשל אותם בלי טיפול נוסף.

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ז ניסן התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות