שאל את הרב » בשר וחלב

בשר וחלב

  • תוכן השאלה
  • שאלנו לגבי מקרה שניתזו טיפות שומניות בשריות על ירקות ותנור ועניתם שיש לנגב את התנור ולקלף קליפה חיצונית מהירקות ודי בכך. עד מתן התשובה מכם שאלנו רב אחר והוא אמר שהכל בסדר והירקות זקוקים להדחה בלבד, כיוון שהטיפות היו צוננות כי היה מרחק של לפחות חצי מטר מעגלת הירקות שעליה ניתזו טיפות השומן מהמחבת שמשם ניתזו הטיפות(ובטוח הן התקררו) וכן יש ביטול בשישים בירקות כנגד הטיפות. ולאור דבריו השתמשנו בירקות לאחר הדחתן במים כפרווה לכל דבר ללא קילופן (כגון שאפינו תפו"א בקליפה וכו', חתכנו את הבצל בסכין פרווה, והשתמשנו בירקות ואף בבצלים בסוגי כלים שונים) האם בדיעבד לא נאסר כלום ואפשר להתייחס אל כל מה שהשתמשנו כפרווה? ובשאר הירקות מכאן ולהבא האם יש לקלף את קליפתן החיצונית כדבריכם וא"כ האם בסכין פרווה גם ניתן לקלפן?
  • תוכן התשובה
  • מועדים לשמחה
    שבעים פנים לתורה, גם דעתו של רב אחר היא לגיטימית לחלוטין, והוא אינו זקוק לאישור שלנו.
    אני השבתי באופן שיותר לכתחילה לנהוג כיון שלא מסובך כל כך לקלף.
    על כל פנים אחר שנהגתם כרב אחר בוודאי אין כל איסור במאכליכם.
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך יט ניסן התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות