בין גרגירי הדוחן מצויים חרקים שונים, חרקים אלו בדרך כלל אינם מצויים בתוך הגרגירים עצמם אלא ביניהם.
לשימוש בכמות קטנה - יש להעביר את הדוחן על כף היד ולהתבונן האם אין בו חרקים, לאחר מכן אפשר להשתמש בו.
לכמות גדולה - לפני השימוש מומלץ לנער את הדוחן במסננת ולהתבונן האם ישנם חרקים בין הפרורים שנשרו על המשטח. לאחר מכן יש לפזר על המשטח את הדוחן שנותר ברשת, ולבדוק האם יש בין הגרגירים חרקים.
לעתים כאשר מסננים רואים על גבי הרשת התגבשויות גרגרים דבוקים יחד, במקרה זה יש לפורר את ההתגבשות כדי לראות שלא נמצא תולעת בתוכה..
הערות:
© כל הזכויות שמורות לכושרות