זיתים

באופן כללי זיתים הם פרי מאד נגוע , מידת הנגיעות תלויה בצורת הטיפול בפרי בזמן הגידול:

זיתים מגינה פרטית ללא ריסוסים מסודרים - מצויים בהם רימות של זבוב הפירות, העוקץ את הפרי ומטיל את ביציו בתוכו. את מקום עקיצת הזבוב קשה מאוד לזהות על קליפת פרי, ומשום כך לפני האכילה יש לחתוך כל פרי לשנים, להוציא את הגרעין ולבדוק היטב שאין בו רימות לבנות. חלקים רכים בפרי עלולים להוות סימן לנגיעות, ובהם יש לנהוג ביתר זהירות.

זיתים מהשווקים, גדלו בגידול חקלאי עם ריסוסים מסודרים ומצב הנגיעות בהם טוב יותר. למעשה ישנו הבדל בין צורת השיווק של הזיתים -

שלמים (מבוקעים, מגולענים, כבושים במלח, זיתים מרוקאים, זית קלמטה)  - בהכשר עדה החרדית, והרב לנדא אין צורך לבדקם לפני האכילה. בכל שאר ההכשרים יש להתבונן על הזית לפני האכילה. במידה ויש סימני נגיעות: נקודה של עקיצה, שינוי צבע, מקום רך או ממוסמס, יש לפתוח את הזית ולהתבונן בתוכו, ובמגולענים אפשר להתבונן דרך הנקב. (זיתים שחורים קשה יותר לבדוק). 

פרוסים לטבעות - בעקבות העיבוד זיתים אלו בדרך כלל נקיים ואין צורך לבדקם.

© כל הזכויות שמורות לכושרות