ערכים דומים:
חומוס בוואקום
חומוס בשימורים
חומוס קפוא
חומוס קלוי
הנגיעות המצויה בגרגירי החומוס היא נגיעות פנימית. קליפתם האטומה אינה מאפשרת לראות את הנגיעות מבחוץ, וכדי לחשוף אותה עלינו להפוך את קליפתם לשקופה יותר. לשם כך יש לבצע את הפעולות הבאות:
לאחר בדיקה זו:
בגרגירים שנמצאו נקיים - אפשר להשתמש.
גרגרים שנמצאו בהם כתמים או חורים - יש לבדוק בדיקה פנימית, על ידי הסרת הקליפה, וחציית הגרגרים באמצעם, כדי לוודא שאין בתוכם חרקים.
חומוס לטחינה (לממרח וכדומה) - כאשר הגרגירים מיועדים לטחינה גמורה, מספיק לברור מדגם מכלל האריזה: כ5-6 גרגירים משלוש מקומות בתוך האריזה, לפי ההוראות לעיל. במידה ונמצאו נקיים מותר להשתמש בשאר האריזה לטחינה בלא בדיקה. אם נמצאו נגועים יש לבצע את הבדיקה על כל גרגירי החומוס.
הערות:
אריזות ואקום - בחנויות נמכרות קטניות באריזות ואקום נקיות מחרקים. כדי להשתמש ללא בדיקה יש לוודא את תקינות האריזה, במידה והיא שלימה ולא נכנס לתוכה אוויר, מותר להשתמש בתכולה בלא בדיקה. לאחר פתיחת האריזה ניתן לשמור את התכולה במקרר לאורך זמן ואין צורך לברור שוב.
תמונות וסרטונים להמחשה
© כל הזכויות שמורות לכושרות