שאל את הרב » כשרות פטריות ואצות ים

כשרות פטריות ואצות ים

  • תוכן השאלה
  • שלום, היום אכלנו במסעדה אסייתית (כשרות מהדרין ירושלים) סושי רחביה בהר החוצבים, שאלה ראשונה 1. האם ישנה כשרות טובה של אצות ים (במסעדה היו אצות בכשרות חתם סופר שידוע לנו כהכשר חלש שאיננו אוכלים אותו) , לכן לא אכלנו אצות שם, שאלה 2 - כשרות בפטריות- בבית אנחנו נוהגים לאכול פטריות בשימורים של טעמן בכשרות העדה החרדית (ייצור בהולנד) , האם דרושה בדיקה של פטריות אלו ? כמו כן במסעדה היום אכלנו מנה ראשונה של פטריות מטוגנות בטמפורה, מה החשש כאן לגבי תולעים? שזוהי כידוע הבעיה היחידה בפטריות, אם הן טוגנו בשמן עמוק האם הבריות נפסדות? או שעדיין יש חשש איסור בבריה, אנסה לברר איזה סוג הפטריות שאכלנו שם
    תודה רבה
  • תוכן התשובה
  • 1. יש כאן שני דברים

    האצה עצמה - אין  בעיית כשרות

    נגיעות באצה- לא נמכרים אצות עם פיקוח על נגיעות - והם נגועים- ולכן המשגיח צריך לבדוק אחד אחד משני צדדיו, והוא צריך ללמוד מה מחפשים לפני שהוא מבצע את הבדיקה. 

    2. לא

    3. פטריות מטוגנות בטמפורה אינן עשויות מפטריות הנמכרות בשימורים אלא פטריות טריות הגדלות בארץ. כדי להינצל מהחרקים בפטריות טריות צריך לרכוש פטריות נקיות, או לחלופין לערך להן בדיקה.

    4. לא, הם נשארים שלימים.

     

  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך כא תמוז התשעט
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.

  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

© כל הזכויות שמורות לכושרות