1. יש יותר מאלף גופים בעולם מהם מציגים את עצמם כגוף כשרות כלומר "הכשר"?
איני מכיר את הגוף הזה, אבל גם אינו פוסל אותו.
2. ההגדרה המדעית של קולגן היא חומר עשוי מהחי.
כיום ג'לטין עשוי מעור או שומן מבהמות כשרות שהם נבילות , כלומר בהמות שכעקרון הן כשרות (פרה למשל) אבל הן נבילות כי הם לא נשחטו כראוי. או מחזירים.
אף גוף כשרות אמיתי לא תתן על זה הכשר כג'לטין מסוג זה משמש כחומר גלם של המוצר. אבל יש גוף כשרות אמיתיים שיתנו הכשר על תרופה שיש בו כג'לטין מסוג זה בנימוק הלכתי שבתרופות מותר , מסיבות שונות ובניהם הסיבה שאין בו טעם ורק בולעים אותו. לא כולם מסכימים עם זה וגופי כשרות ברמת מהדרין לא יתנו על זה הכשר אלא יחפשו פתרון אחר לג'לטין.
ג'לטין דגים יכול להעשות מדג כשר או מדג לא כשר. למשל בחומרים מסוימים לבעיות פרקים, משתמשים בסחוס של גדים לא כשרים.
וכן כדאי לברר עם "ועד הרבנים של פילדלפיה'' עם סמך מה הם נותנים את ההכשר על המוצר.
רפואה שלימה
© כל הזכויות שמורות לכושרות