אני יודע שאתם עונים רק על שאלות בכשרות המזון אבל אני חושב שהשאלה הזאת מתבקשת ואני מקווה שתענו.
כידוע מצוות הכשרות הבסיסיים ניתנו במתן תורה בהר סיני. לפני כן עם ישראל לא ידע מה כשר ומה לא.
לכן אחת הדעות מדוע נהוג לאכול דווקא מוצרי חלב בשבועות ולא בשר זה שלפני שהתורה ניתנה לא ידענו אילו בעלי חיים טהורים ואילו לא ואיך שוחטים ומכשירים בשר. אבל אם לא ידענו אילו בעלי חיים טהורים אז גם לא ידענו איזה חלב כשר ואיזה לא.
לא ידענו אם חלב פרה או חלב גמל כשר. אז איך מקובל ונהוג לאכול מוצרי חלב בשבועות?